Μέσω Safety Check του Facebook η ενημέρωση των συγγενών των Ελλήνων στις Βρυξέλλες ότι είναι καλά στην υγεία τους

_86701993_79r7pfrh7ml

Σε περιπτώσεις φυσικής καταστροφής, πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι μετά τα τηλέφωνα σε συγγενείς και στενούς στρέφονται στα Social Media για να ενημερωθούν.

Με το Facebook Safety Check οι χρήστες του Facebook, ειδοποιούν τους δικούς τους ότι είναι καλά, όπως συμβαίνει από το πρωί με όσους ζουν στις Βρυξέλλες, όπου έχουν προβλήματα οι τηλεπικοινωνίες μετά τις βομβιστικές επιθέσεις.

Λαμβάνοντας υπόψιν την τοποθεσία διαμονής, την πόλη από την οποία έχει συνδεθεί στο ίντερνετ ο χρήστης και την τελευταία τοποθεσία του από τη λειτουργία «Nearby Friends», το Facebook  στέλνει μία ειδοποίηση στους χρήστες οι οποίοι βρίσκονται κοντά σε μια φυσική καταστροφή.

Όπως αναφέρεται στη ιστοσελίδα του Facebook, «αν βρίσκεστε κοντά σε μια φυσική καταστροφή, μπορείτε να πείτε στους φίλους σας ότι είστε ασφαλής και να διαπιστώσετε αν κι εκείνοι είναι ασφαλείς».

Το Safety Check περιλαμβάνει ειδοποιήσεις ελέγχου («αν φαίνεται ότι βρίσκεστε κοντά σε μια φυσική καταστροφή, θα σας ρωτήσουμε αν είστε ασφαλής»), αναφορά περί ασφάλειας του χρήστη (αν ο χρήστης είναι ασφαλής, μπορεί να πατήσει το κουμπί «είμαι ασφαλής» για να ενημερώσει άμεσα τους φίλους και τα αγαπημένα του πρόσωπα) και δυνατότητα να δει κανείς σε τι κατάσταση βρίσκονται οι άλλοι («θα σας ενημερώνουμε όταν οι φίλοι σας αναφέρουν ότι είναι ασφαλείς.

Μπορείτε επίσης να δείτε μια λίστα με τους φίλους σας που μπορεί να επηρεάστηκαν από το καταστροφικό γεγονός»). Ακόμη ο χρήστης μπορεί να «μαρκάρει» τους φίλους του ως «ασφαλείς».

Σύμφωνα με το Facebook, ήταν ο σεισμός και το τσουνάμι του 2011 στην Ιαπωνία κατά τα οποία φάνηκε πώς οι άνθρωποι χρησιμοποιούν την τεχνολογία και τα κοινωνικά δίκτυα για να παραμένουν σε επαφή με συγγενείς και φίλους και να που ξαναχρειάστηκε.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΥΠΕΘΟ: Για πρώτη φορά με ελάχιστο τίμημα και ηλεκτρονικές δημοπρασίες οι παραχωρήσεις αιγιαλών

Για τις παραχωρήσεις που θα γίνουν ώς τις 31 Δεκεμβρίου 2025 έχει τεθεί μία ακόμη …