Μείωση των κενών θέσεων εργασίας το 4ο τρίμηνο του 2015

apolyseis_dimosio_aftodioikisi-620x320[1]

Στο 79,1% κατέγραψε τον αριθμό των κενών θέσεων εργασίας το 4ο τρίμηνο του 2015 η ΕΛΣΤΑΤ, που έφτασαν στις 3.119 θέσεις, από 14.930 θέσεις που ήσαν το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014, οπότε και είχε παρουσιαστεί αύξηση της τάξης του 14,8%, με 14.930 θέσεις, έναντι 13.007  το 2013.

Αναλυτικά η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε:

«Κενή θέση εργασίας θεωρείται μια νεοδημιουργηθείσα θέση, μια ήδη κενή θέση ή μια θέση που πρόκειται να κενωθεί σύντομα, για την οποία ο εργοδότης έχει προβεί πρόσφατα σε δραστικές ενέργειες για να βρεθεί κατάλληλος υποψήφιος εκτός της επιχείρησης, και η οποία είναι διαθέσιμη είτε άμεσα είτε στο απώτερο μέλλον.

Οι κενές θέσεις εργασίας αφορούν μόνον στους μισθωτούς και δεν θεωρούνται κενές θέσεις αυτές που θα καλυφθούν από μαθητευόμενους χωρίς αμοιβή είτε από εργοδότες είτε από φορέα κοινωνικής ασφάλισης, από εργολάβους που δεν βρίσκονται στη μισθολογική κατάσταση, από προσωπικό που επαναπροσλαμβάνεται ή επιστρέφει από άδεια με ή χωρίς αποδοχές και από εσωτερικές μετακινήσεις στην επιχείρηση.»

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση να διαψεύσει τα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου

Στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «η τουρκική πλευρά, επιδιώκει για άλλη μια φορά …