Νέος "φόρος" για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

ktimatologio

Στο τελευταίο τρίμηνο του 2016, θα κληθούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων να πληρώσουν ένα ακόμη φόρο, που δεν είναι άλλος από το «κτηματόσημο», καθώς μέχρι τότε θα έχει ολοκληρωθεί η σύνταξη του κτηματολογίου του 65% της χώρας, που θα αφορά στην τσέπη εκατομμυρίων Ελλήνων.

Από την εταιρεία του Κτηματολογίου , γίνεται ξεκάθαρο ότι:

- το ανταποδοτικό των παλαιών των πιλοτικών προγραμμάτων βρίσκεται στη διαδικασία επικαιροποίησης του τρόπου με τον οποίο θα εισπραχθούν τα τέλη αυτά, δηλαδή θα γίνει η είσπραξη με αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων στους δικαιούχους και κατάθεση του τέλους στις Τράπεζες με τις οποίες συνεργάζεται το ΕΚΧΑ.

-το αναλογικό τέλος των κτηματογραφήσεων του 2008 που έχουν περαιωθεί, θα πρέπει να γίνει διασταύρωση των στοιχείων με τα στοιχεία τα οποία υπάρχουν στην Εφορία γιατί είναι ένα τέλος το οποίο είναι συσχετισμένο με την αντικειμενική αξία των ακινήτων.

-θα υπάρχει κατά το στο Ν. 4164/2013, διασύνδεση των βάσεων του Κτηματολογίου με τη βάση του Ε9

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Survivor 2024: «Στην κόψη του ξυραφιού» οι σχέσεις Περπατάρη και Ταλαδιανού

«Για να το είπα, σαν βλάκας θα έκανε», σχολίασε ο Περπατάρης Σε οριακό επίπεδο έχει …