ΓΣΕΕ: Ξεκινά τη διαπραγμάτευση για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας(Αποφάσεις Ολομέλειας)

panagopoulos

Συνεδρίασε σήμερα η νέα Διοίκηση της ΓΣΕΕ, η οποία προέκυψε από το 36ο Συνέδριό της. Η Διοίκηση της Ολομέλειας της Συνομοσπονδίας, επικυρώνοντας ομόφωνη απόφαση του Συνεδρίου, εξουσιοδότησε τον πλειοφηφόντα σύμβουλο Γιάννη Παναγόπουλο να προχωρήσει άμεσα σε διαπραγμάτευση με τους υπόλοιπους κοινωνικούς εταίρους, για την υπογραφή και παράταση της ισχύος της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, μέχρι το τέλος του 2016,  με δεδομένο το γεγονός ότι η μετενέργειά της λήγει στα τέλη Μαρτίου.

Για τη Συνομοσπονδία η παράταση ισχύος της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε αποτελεί θέμα μείζονος σημασίας, αφού το αντίθετο θα δυσχεράνει ακόμη περισσότερο τη θέση των εργαζομένων του πολύπαθου Ιδιωτικού Τομέα.

Στην δήλωσή του ο Γιάννης Παναγόπουλος, τόνισε:

"Όπως είναι γνωστό και οι προηγούμενες κυβερνήσεις και η παρούσα, έχουν οχυρωθεί πίσω από το μνημόνιο, που κατήργησε την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και τη δυνατότητα να διαπραγματεύεται τον κατώτατο μισθό.

Ταυτόχρονα όμως, η παρούσα κυβέρνηση δεν τήρησε και την υποχρέωσή της, αντιθέτως την πήρε πίσω, για παράταση του χρόνου μετενέργειας, ώστε να μην γίνουν οι Συλλογικές Συμβάσεις των χιλιάδων εργαζομένων, ατομικές συμβάσεις εργασίας, δηλαδή να είναι έρμαιο οι εργαζόμενοι στα χέρια του κάθε εργοδότη.

Γι΄ αυτό, με ομόφωνη απόφαση του Συνεδρίου και επικύρωση από τη Διοίκηση  της ΓΣΕΕ, εμείς θα επιδιώξουμε την παράταση ισχύος της παρούσας Σύμβασης και αμέσως μετά θα κάνουμε κάθε ενέργεια, κάθε πολιτική αντιπαράθεση, προκειμένου η Κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και να επανέλθει το πλαίσιο των Συλλογικών διαπραγματεύσεων και βεβαίως η μετενέργεια, η καθολικότητα και η υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων."

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Απεργία στο Δημόσιο Τρίτη 21/5: Ποιοι συμμετέχουν – Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε νέα 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 21 Μαΐου «ενάντια στην …