Χωρίς δικαιολογητικά οι εγγραφές στα σχολεία

834sxoleio-agiasmos

Απλοποιείται η διαδικασία εγγραφής στα σχολικά συγκροτήματα, με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλή, αφού από την επόμενη διδακτική περίοδο δεν θα χρειάζονται πιστοποιητικό γέννησης οι μαθητές, λόγω της λειτουργίας του συστήματος σύνδεσης του υπουργείου Παιδείας με το Εθνικό Δημοτολόγιο.

"Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι φέτος δεν θα κυκλοφορήσουν 600.000  έγχαρτα πιστοποιητικά γεννήσεως των παιδιών που πρέπει να εγγραφούν στα σχολεία. Αντιλαμβάνεστε πόσες εργατοώρες θα γλιτώσει το Δημόσιο, πόση γραφειοκρατία και πόση ταλαιπωρία. Αυτό είναι ένα δείγμα όταν λέμε για την Διαλειτουργικότητα Βάσεων Δεδομένων. Φανταστείτε ότι κυκλοφορούν 11 εκατομμύρια έγχαρτα πιστοποιητικά", δήλωσε ο υπουργός ς μιλώντας στο ρ/σ «Στο Κόκκινο».

"Αυτό θα είναι η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που έχει γίνει στο Δημόσιο. Πρόκειται για πραγματική μεταρρύθμιση. Θα αποσυνδέσει την σχέση του πολίτη με το Κράτος, με τον δημόσιο  υπάλληλο. Θα είναι όλα πληροφορία, δεν θα είναι έγχαρτα. Κυκλοφορούν 11 εκατομμύρια έγχαρτα πιστοποιητικά, φανταστείτε τι σημαίνει αυτό και σε κόστος χαρτιού, σε εργατοώρες, σε ταλαιπωρία και, πολλές φορές, σε «γρηγορόσημο», γιατί αυτή είναι η πραγματικότητα. Αυτό που δεν έγινε 15 χρόνια – και κρατήστε το αυτό που σας λέω – θα γίνει μέσα στο 2016. Στο τέλος του 2016 θα λειτουργούν οι μεγαλύτερες βάσεις του Δημοσίου.  Το Δημόσιο έχει 280 μικρές και μεγάλες βάσεις δεδομένων. Μόλις γίνει αυτή η προσπάθεια, θα έχει στηθεί ήδη το σύστημα και πολύ εύκολα, μέρα με τη μέρα, θα «κρεμάμε» μέσα στο σύστημα και άλλη μια βάση δεδομένων, όπως λένε οι ειδικοί".

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βασίλης Γραμμένος για την επίθεση στη Βουλή: «Δεν πρόλαβα να αντιδράσω ούτε να μιλήσω»

Όσον αφορά τον Κωνσταντίνο Φλώρο, επιμένει ότι ο Βασίλης Γραμμένος μίλησε με υβριστικά λόγια …