"Παίρνω τον έλεγχο: Βρίσκω το δρόμο μου αντιμετωπίζοντας την ανεργία"

Καταγραφή

«Παίρνω τον έλεγχο, βρίσκω το δρόμο μου αντιμετωπίζοντας την ανεργία», είναι ένα εγχειρίδιο, το οποίο εκδόθηκε από το Εθνικό Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού, φέρει την υπογραφή των συγγαφέων Dr N. Amundson & Dr W. Borgen, οι οποίοι συνεργάστηκαν με 300 άτομα, τα οποία μετέφεραν τις εμπειρίες τους και την αγωνία τους απέναντι στον εχθρό που ήταν η ανεργία.

Σε όλο το βιβλίο, παρατίθενται τα δικά τους λόγια. Στις συναντήσεις με αυτά τα άτομα, εντυπωσιαστήκαμε με την ικανότητα πολλών από αυτά να αντιμετωπίσουν τη δύσκολη εμπειρία της μακρόχρονης ανεργίας. Σίγουρα ήταν πληγωμένοι. Έφευγαν πολύ απογοητευμένοι και κάποιες φορές, απελπισμένοι.

Ήταν εντυπωσιακό να βλέπεις, ωστόσο, ότι σε αυτήν την αρνητική κατάσταση ήταν σε θέση να αντιμετωπίζουν την ανεργία  και να βρίσκουν δυνάμεις που τους ξάφνιαζαν.

Αυτό που ελπίζουμε για εσάς είναι ότι θα μπορέσετε κι εσείς να κάνετε το ίδιο. Στο πρώτο μέρος του βιβλίου, περιγράφονται κάποια συναισθήματα που οι άνεργοι είπαν ότι βίωναν.

Στη συνέχεια ακολουθούν οι προτάσεις τους για τους τρόπους που τους βοηθούσαν και πιθανόν να βοηθήσουν κι εσάς να αντιμετωπίσετε το άγχος της ανεργίας.

Διαβάστε ΕΔΩ το «Παίρνω τον έλεγχο, βρίσκω το δρόμο μου αντιμετωπίζοντας την ανεργία».

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χαρδαλιάς: «Θεμελιώνουμε τους όρους για το σύγχρονο αυτοδιοικητικό μοντέλο»

Την εισήγησή του για τη σύνθεση και στελέχωση των 13 θεματικών Περιφερειακών Επιτροπών της ΕΝΠΕ …