Επίδομα γονέων με ανοιχτή ημερομηνία

epidomataeuro

Το άρθρο 27 του Νόμου 3016/2002 παράγραφος 1, αναφέρεται εκτενώς στις  προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι δικαιούχοι της ενίσχυσης κατά 300 ευρώ ετησίως, εφόσον έχουν παιδιά στο σχολείο και πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει προθεσμία υποβολής της αίτησης, μέχρι και το τέλος της κάθε σχολικής περιόδου.

-Το πραγματικό ή το τεκμαρτό εισόδημα να ανέρχεται μέχρι τις 3.000 ευρώ (σε επικοινωνία μας με τη Α’ Πρωτοβάθμια εκπαίδευση Αθήνας, μας εξήγησαν ότι κανένα από τα δύο εισοδήματα δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 3.000 ευρώ).

- Οι δικαιούχοι δεν θα πρέπει να έχουν οιαδήποτε περιουσία στο όνομά τους.
- Οι δικαιούχοι δεν θα πρέπει να μισθώνουν κάποια οικία, αλλά να φιλοξενούνται κατά δήλωσή τους στην Εφορία.
- Οι δικαιούχοι θα πρέπει να είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
- Τα ανήλικα τέκνα θα πρέπει να φοιτούν σε Δημοτικό Σχολείο ή σε Γυμνάσιο και να είναι μέχρι 16 ετών.

Απαιτούμενα Δικαιολογητικά:
-εκκαθαριστικό της Εφορίας
-βεβαίωση του Διευθυντή του Σχολείου ότι το ανήλικο τέκνο φοίτησε σε τάξη υποχρεωτικής εκπαίδευσης (Δημοτικό και Γυμνάσιο)
-πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, το οποίο θα το λάβεις από τον Δήμο όπου έχεις την οικογενειακή σου μερίδα ή από τα ΚΕΠ.
-Βεβαίωση από τον ΟΓΑ για το ποσό που λαμβάνεις από επιδόματα και (προαιρετικά) βεβαίωση από τη Πρόνοια ότι δεν λαμβάνεις το προνοιακό επίδομα

Διαδικασία
Η σχετική εγκύκλιος για φέτος, βρίσκεται στις διευθύνσεις εκπαίδευσης. Υποβάλλεις τα δικαιολογητικά στο διευθυντή ή στη διευθύντρια του σχολείου. Στην αίτηση που θα κάνεις στο σχολείο, θα σου ζητηθεί και IBAN τραπεζικού λογαριασμού ώστε να σου κατατεθούν τα χρήματα. Στη συνέχεια τα χρήματα θα κατατεθούν τα χρήματα στο λογαριασμό του δικαιούχου.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μητσοτάκης στο podcast «The Globalist»: Στόχος μου ήταν πάντα να κάνω την Ελλάδα μια πραγματική ευρωπαϊκή χώρα

Η δεύτερη θητεία μου επικεντρώνεται στον «πολυδιάστατο εκσυγχρονισμό» τόνισε στη συνέντευξή του ο κ. Μητσοτάκης …