Προνοιακά επιδόματα μέσω ΔΙΑΣ

KART

Οδηγίες πληρωμής, σχέδιο εξουσιοδότησης για τη συνεργασία με την εταιρεία «Διατραπεζικά Συστήματα Α.Ε.» και το νέο πίνακα με τα πιστωτικά ιδρύματα που αναφέρονται στη διαδικασία πληρωμής των προνοιακών επιδομάτων, περιλαμβάνει η εγκύκλιος του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, προς του Δήμους της χώρας, σχετικά με την πληρωμή προνοιακών επιδομάτων μέσω του τραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ.

Ειδικότερα η εγκύκλιος οδηγιών για όσα θα πράξουν αναφέρει:

" - Να ανοίξουν τραπεζικό λογαριασμό στη διαχειρίστρια τράπεζα της επιλογής τους.
- Να αποστείλουν στη ΔΙΑΣ ενημέρωση για την επικείμενη ένταξή τους, όπου θα προσδιορίζεται η επιθυμητή ημερομηνία πίστωσης των δικαιούχων. Επίσης θα αποστείλουν υπογεγραμμένη την συνημμένη εξουσιοδότηση, όπου αναγράφεται ο λογαριασμός διαχείρισης σε μορφή ΙΒΑΝ.
- Για την αποστολή του αρχείου πιστώσεων θα παραλάβουν από τη ΔΙΑΣ κωδικούς πρόσβασης και το πρωτόκολλο κρυπτογράφησης των αρχείων.
- Να αποστείλουν υπεύθυνους επικοινωνίας τόσο για μηχανογραφικά θέματα όσο και για διαχειριστικά θέματα. Λειτουργικές διαδικασίες πίστωσης των δικαιούχων
- Ο Φορέας δημιουργεί και αποστέλλει αρχείο πιστώσεων στη ΔΙΑΣ μέχρι και την ημέρα Τ-3, όπου Τ η ημερομηνία πίστωσης των δικαιούχων.
- Η ΔΙΑΣ αποστέλλει ερώτημα στην διαχειρίστρια τράπεζα για την ύπαρξη του προς πίστωση ποσού την ημέρα Τ-2.
- Η ΔΙΑΣ μετά τη θετική απάντηση της διαχειρίστριας τράπεζας για την διαθεσιμότητα του ποσού, αποστέλλει στις τράπεζες το αρχείο πιστώσεων την ημέρα Τ-1, καθώς και εντολή χρέωσης του λογαριασμού της διαχειρίστριας τράπεζας και αντίστοιχη πίστωση των λογαριασμών των τραπεζών των δικαιούχων.
- Οι τράπεζες πιστώνουν τους δικαιούχους κατά την ημέρα Τ.
- Σε περίπτωση αποτυχίας της πίστωσης του λογαριασμού του δικαιούχου οι τράπεζες δημιουργούν αρχείο απόρριψης, το οποίο αποστέλλουν στη ΔΙΑΣ από την ημέρα Τ έως και την Τ+3 και η οποία το προωθεί στον φορέα.
-Την ίδια ημέρα της παραλαβής των απορρίψεων οι τράπεζες χρεώνονται με το ποσό των απορρίψεων και πιστώνεται αντιστοίχως η διαχειρίστρια τράπεζα του φορέα. Πιθανές απορρίψεις (κλειστός ή λανθασμένος λογαριασμός) θα αντιμετωπίζονται με ενέργειες του Δήμου ή της Περιφέρειας."
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

EE: Η Επιτροπή χρηματοδοτεί καινοτόμες ιδέες για τη μείωση της μακροχρόνιας ανεργίας

Η προκήρυξη προσκλήσεων υποβολής προτάσεων για την επίτευξη αυτού του σκοπού ανακοινώθηκε στο πρόσφατο σχέδιο …