Στην πορεία της Πάτρας κατά της ανεργίας και το Ν.Τ ΑΔΕΔΥ Αχαΐας

anergia-thumb-medium

Τη συμμετοχή του στην πορεία της Πάτρας κατά της ανεργίας θα συμμετάσχει και το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Αχαΐας, το οποίο στην ανακοίνωση που εξέδωσε, «Χαιρετίζει την πρωτοβουλία του Δημάρχου της Πάτρας και του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας, να ηγηθούν στην ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΕΡΓΩΝ και ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΠΑΤΡΑ-ΑΘΗΝΑ (3-10 Απρίλη), ενάντια στην ανεργία.

Η πρωτοβουλία  έρχεται σε μια περίοδο που η ανεργία στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή καθημερινά μεγαλώνει ξεπερνώντας το 30%. Είναι μια αγωνιστική πρωτοβουλία ενάντια στις συνέπειες των πολιτικών των μνημονίων που από κοινού εφαρμόζουν σε βάρος του ελληνικού λαού η ΕΕ, το ΔΝΤ κι όλες οι κυβερνήσεις της Ελλάδας.

Είναι μια πρωτοβουλία ανάδειξης του προβλήματος της ανεργίας και της αγωνιστικής διεκδίκησης άμεσων μέτρων στήριξης των ανέργων.

Όλοι οι κλάδοι στην περιοχή μας πλήττονται από την ανεργία, άλλος περισσότερο άλλος λιγότερο. Στο Δημόσιο Τομέα υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις  σε προσωπικό. Διεκδικούμε άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα και αμοιβές για την κάλυψη των τεράστιων κενών στις υπηρεσίες, στα σχολεία, στα νοσοκομεία της πόλης μας. Οι μνημονιακοί νόμοι της ΕΕ και του ΔΝΤ που εφαρμόζει πιστά και η σημερινή κυβέρνηση απαγορεύουν τις προσλήψεις με αποτέλεσμα την υπολειτουργία δομών και υπηρεσιών, με διακηρυγμένο στόχο την ιδιωτικοποίηση.

Η Ε. Ε. του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Ν. Αχαΐας καλεί τα πρωτοβάθμια σωματεία, όλους τους εργαζόμενους, άνεργους του Νομού μας, να αγκαλιάσουν και να στηρίξουν με κάθε τρόπο τη συμμετοχή τους την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ της Δημοτικής Αρχής της Πάτρας και του Δημάρχου Κώστα Πελετίδη. Σας καλούμε να πορευτούμε σε αυτή τη μεγάλη πορεία Πάτρα – Αθήνα  στις 3 ΑΠΡΙΛΗ ενάντια στην ΑΝΕΡΓΙΑ. Ο καθένας με τις δυνάμεις το, σε μια πορεία 10 ημερών γεμάτη, συναντήσεις, συγκεντρώσεις, συναυλίες, διαδηλώσεις σε όλες τις πόλεις και τα χωριά σε μια διαδρομή 220 χιλιομέτρων διεκδικώντας, με αυτή τη μορφή αγώνα, μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους, κάλυψη του συνόλου των αναγκών των Δήμων και του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, έργα υποδομής για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

Δηλώνουμε συμμετοχή :

Α)Στα σωματεία

Β) Στο Ν. Τ. ΑΔΕΔΥ στα τηλ : 6949306359  ( Σκεπετάρης Ηλίας ),6944656531 (Σκιαδάς Τάκης)

Για την Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Αχαΐας.»

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φορολογικές δηλώσεις 2023: Ξεκίνησε η υποβολή από χθες - Όλες οι αλλαγές

Δείτε όλες τις αλλαγές που αφορούν τις φορολογικές δηλώσεις για το οικονομικό έτος 2023 Ξεκίνησε …