Διατροφική ΒΟΜΒΑ στο πιάτο μας

diatrofikos-sinagermos-formoli-kotopoula-kreas-pithikou-elies-galazopetra

Περισσότεροι από 10.000 τόνοι νοθευμένων ή παραποιημένων τροφίμων, κρέας πιθήκου, ελιές με επικάλυψη από θειικό χαλκό  και εντόσθια κοτόπουλου στη φορμόλη, κατασχέθηκαν στην κοινή μεγάλη επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Opson V», που συντόνισαν Interpol και Europol και η οποία εξαπλώθηκε σε… 57 χώρες.

Τα ευρήματα προκαλούν ανησυχία για την διατροφική αλυσίδα και την υγεία των καταναλωτών αφού βρέθηκαν:

-Στο Χαρτούμ κατασχέθηκαν σχεδόν  εννέα τόνοι ζάχαρης μολυσμένης από λιπάσματα.

-Στην Ιταλία, η αστυνομία κατέσχεσε 85 τόνους ελιές, «βαμμένες» με ένα διάλυμα θειικού χαλκού (γαλαζόπετρας), για να γίνουν πιο ωραίες στην εμφάνιση.

-Στην Ταϊλάνδη, η αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει ένα δίκτυο, μετά τη σύλληψη ενός προσώπου που μετέφερε τέσσερις τόνους κρέατος, που είχαν εισαχθεί παρανόμως από την Ινδία. Οι ερευνητές κατέστρεψαν στη συνέχεια περισσότερους από 30 τόνους βοδινού και βουβαλίσιου κρέατος, ακατάλληλου για κατανάλωση, που προορίζονταν να πουληθούν από σούπερ μάρκετ.

-Μεγάλες ποσότητες κρέατος πιθήκου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν στα τελωνεία του αεροδρομίου του Ζάβεντεμ.

-Στη Γαλλία κατασχέθηκαν πολλά κιλά από γρύλλους και κάμπιες.

- Στην Ινδονησία κατασχέθηκαν 70 κιλά από εντόσθια κοτόπουλων, διατηρημένων στη φορμόλη, η οποία απαγορεύεται στα τρόφιμα.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΟΠΕΚΑ: Αυξημένο επίδομα σε 59.000 μητέρες – Τη Μεγάλη Τρίτη η καταβολή

Οι 58.912 γυναίκες που γέννησαν εντός του 2023 και έχουν λάβει ήδη το πλήρες ποσό …