Εργοδοτική ασυδοσία ακόμα και σε δικαστική απόφαση...

κω

Αρνείται ιδιοκτήτης επιχείρησης να εφαρμόσει δικαστική εργατική απόφαση, για την επιστροφή στην θέση τους 13 εργαζομένων, τους οποίους ήθελε να απολύσει, αλλά να το παρουσιάσει ως οικειοθελή αποχώρηση!!!!

Οι εργαζόμενοι που απάντησαν με επίσχεση εργασίας, προσέφυγαν και δικαστικά, αλλά παρά την δικαίωσή τους, ο εργοδότης τους αρνείται να εφαρμόσει τη νομοθεσία υπό την δικαστική απόφαση, απειλώντας ότι θα προσφύγει στο Εφετείο,  με το κράτος αντί να του αφαιρεί αμέσως την άδεια λειτουργίας να παρακολουθεί την ταλαιπωρία των εργαζομένων.

Ο λόγος για το Δημοτικό Ραδιοτηλεοπτικό Σταθμό της Κω, που επιχείρησε κάθε εργασιακή καταστρατήγηση μέσω της προέδρου του, που τώρα μιλά για λειτουργία του Σταθμού με ορθολογικά και ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, αιτιολογώντας τα αδικαιολόγητα.

Η προσωρινή απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Κω, απέρριπτε τους ισχυρισμούς της διοίκησης περί δήθεν «οικειοθελούς αποχωρήσεώς τους» και υποχρέωνε την επιχείρηση να αποδεχθεί τους εργαζόμενους, σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης εργασίας τους και την καταβολή του νόμιμου μισθού, αλλά στην Ελλάδα μάλλον εφαρμόζουμε τις δικαστικές αποφάσεις μόνο όταν μας εξυπηρετούν και όχι όταν μας καταδικάζουν...

 

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χορήγηση αυξημένων εξόδων μετακίνησης σε όλους τους αστυνομικούς

Με διάταξη του νόμου 5108/2024 ορίζεται το ποσό των εξόδων διανυκτέρευσης (επίδομα διανυκτέρευσης), για το …