Αλλάζει η διαδικασία των ανείσπρακτων ενοικίων

epidoma-enoikiou-637x330

Aλλάζει η διαδικασία υποβολής δικαιολογητικών για τα ανείσπρακτα ενοίκια, καθώς σύμφωνα με νέα εγκύκλιο που θα δοθεί εντός της ημέρας στη δημοσιότητα, προκειμένου να δηλωθούν ως ανείσπρακτα τα εισοδήματα από την εκμίσθωση ακίνητης περιουσίας θα πρέπει να υποβάλλονται στην ειδική εφαρμογή της Γ.Γ.Π.Σ. (www.gsis.gr) που θα δημιουργηθεί για το σκοπό αυτό, πριν από την υποβολή της δήλωσης, ευκρινή φωτοαντίγραφα (φωτοτυπίες), κατά το άρθρο 1 του ν. 4250/2014 (ΦΕΚ Α'74), των διαταγών, δικαστικών αποφάσεων που έχουν εκδοθεί ή αγωγών που έχουν ασκηθεί, έως και την προθεσμία υποβολής της ετήσιας δήλωσης.

Τα ανείσπρακτα εισοδήματα θα δηλώνονται στο έντυπο «ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΣΘΩΜΑΤΑ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ» Ε2 και θα μεταφέρονται σε ειδικό κωδικό του εντύπου Ε1 κατά την υποβολή της οικείας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος».

Επίσης σύμφωνα με το enikonomia, σχετικά με τη διαδικασία, τις λεπτομέρειες, τον τρόπο ηλεκτρονικής υποβολής των προβλεπόμενων δικαιολογητικών, αλλά και την ημερομηνία που θα τεθεί σε παραγωγική λειτουργία η ειδική εφαρμογή, θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες με νεότερη εγκύκλιό μας».

Μετά την παράθεση όλων των παραπάνω διαπιστώνουμε ότι, δεν θα υποβάλλονται στις Δ.Ο.Υ. τα σχετικά δικαιολογητικά, αλλά σε ειδική εφαρμογή που θα δημιουργηθεί για το σκοπό αυτό στην Δ.ΗΛΕ.Δ.

Βέβαια, δεν αναφέρεται το ακριβές χρονικό διάστημα που θα τεθεί σε παραγωγική λειτουργία η νέα αυτή εφαρμογή, όμως λογικά δεν θα υπάρχει καθυστέρηση, αφού προκειμένου να γίνει δεκτή η μη φορολόγηση των ανείσπρακτων ενοικίων απαιτείται, πριν την υποβολή της φορολογικής δήλωσης να έχει προηγηθεί η υποβολή των σχετικών δικαιολογητικών.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

e - ΕΦΚΑ: Πότε ξεκινούν οι πληρωμές

Αναλυτικά πότε θα πραγματοποιηθούν οι πληρωμές Συνολικά 2,26 δισ. ευρώ θα καταβληθούν σε 4.160.170 δικαιούχους, …