Αναστάτωση στα λιπάσματα Καβάλας

lipasmatakabalas

Αντιμέτωποι με μειώσεις έως και 40% στις μηνιαίες αποδοχές τους, βρίσκονται  οι εργαζόμενοι στη βιομηχανία λιπασμάτων της Καβάλας, μετά την απόφαση της διοίκησης, τόσο να σταματήσει αιφνιδιαστικά κάθε διάλογο για υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, όσο και να διατηρήσει μόλις  τέσσερα επιδόματα των σπουδών, των τέκνων, της προϋπηρεσίας και των βαρέων και ανθυγιεινών.

Αυτό ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ανοχής των 700 μόνιμων και συμβασιούχων εργαζομένων που διαθέτει, οι οποίοι ήδη εξήγγειλαν πραγματοποιούν 48ωρη απεργία και είναι έτοιμοι να κλιμακώσουν αμέσως μετά.

«Μοναδικός στόχος των εργοδοτών είναι να οδηγήσουν το σύνολο των εργαζομένων στους μνημονιακούς μισθούς και στην πλήρη φτωχοποίηση της κοινωνίας. Οι εργαζόμενοι της βιομηχανίας λιπασμάτων Ν. Καρβάλης, Καβάλας, εργάζονται κάτω από δύσκολες συνθήκες σε μια βαριά χημική βιομηχανία που η ανθυγιεινότητα συνδέεται άμεσα με το προσδόκιμο ζωής», τονίζει στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Από ΑΠΕ το 30% της ενέργειας που παρήχθη παγκοσμίως το 2023

Το ποσοστό της «καθαρής» ενέργειας θα ήταν ακόμη υψηλότερο, αν η υδροηλεκτρική παραγωγή δεν είχε …