Θέσεις εργασίας σε Μουσικό Οργανισμό

jobsdaxt

Ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης ανακοινώνει την προκήρυξη θέσεων για νέους μουσικούς για τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων ΜΜΘ (MOYSA – Megaro Youth Symphony Orchestra), η οποία λειτουργεί από τον Απρίλιο του 2015 με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Για το σκοπό αυτό προσκαλεί νέους μουσικούς ορχήστρας, ηλικίας έως 25 ετών να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στις σχετικές ακροάσεις για την επιλογή νέων μελών της Ορχήστρας.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ και ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Για τη συμμετοχή στην ακρόαση, οι υποψήφιοι θα πρέπει να συμπληρώσουν και να αποστείλουν ηλεκτρονικά την αίτηση συμμετοχής τους στο moysa@tch.gr μέχρι και την Τρίτη 19 Απριλίου 2016.
Κατά την άφιξη των υποψηφίων στον χώρο των ακροάσεων θα πρέπει να φέρουν μαζί τους:
– την αίτηση συμμετοχής (πατήστε εδώ) πρωτότυπα υπογεγραμμένη,
– αντίγραφο ταυτότητας ή διαβατηρίου ή άλλου εγγράφου ταυτοποίησης,
– υπεύθυνη δήλωση (πατήστε εδώ) με την αποδοχή όλου του περιεχομένου της προκήρυξης και την αποδοχή μαγνητοσκόπησης των ακροάσεων,
– 3 αντίτυπα των έργων επιλογής, που πρόκειται να ερμηνεύσουν.

Οι ακροάσεις θα διεξαχθούν τη Δευτέρα 25 Απριλίου 2016 στην κεντρική αίθουσα δοκιμών (5ος Όροφος) του κτηρίου Μ1 του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, μεταξύ των ωρών 11:00 και 21:00.

ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
1. Δικαίωμα συμμετοχής  έχουν  μουσικοί ηλικίας έως 25 ετών, που παίζουν ένα όργανο συμφωνικής ορχήστρας από τα ακόλουθα: Όμποε, Φαγκότο, Κόρνο, Τρομπέτα, Τρομπόνι, Μπάσο Τρομπόνι, Τούμπα, Βιόλα, Βιολοντσέλο.
2. Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ήδη γνώσεις εκτέλεσης μουσικού οργάνου τουλάχιστον σε επίπεδο Γ’ μέσης σχολής.
3. Κατά τις ακροάσεις και κατά την μικρή συνέντευξη που θα τις ακολουθεί, εκτός από την άρτια εκτέλεση των επιβεβλημένων έργων και των έργων επιλογής τους, οι υποψήφιοι θα ερωτηθούν για τη σχέση τους με τη μουσική και για τη διάθεσή τους να εξελιχθούν καλλιτεχνικά αλλά και προσωπικά, συμμετέχοντας σε ένα μουσικό σχήμα με τα χαρακτηριστικά της MOYSA.
4. Η Κριτική Επιτροπή απαρτίζεται από καταξιωμένους μουσικούς, το Βοηθό Αρχιμουσικού της MOYSA και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΟΜΜΘ. Η απόφαση της κριτικής επιτροπής για την επιλογή των μελών της ορχήστρας είναι οριστική και αμετάκλητη. Δεν επιτρέπεται η υποβολή ενστάσεων κατά των αποφάσεων της Κριτικής Επιτροπής.
5. Η διάρκεια της εξέτασης δεν θα υπερβαίνει τα 10 λεπτά για κανέναν υποψήφιο. Η αλλαγή της σειράς εμφάνισης, η αλλαγή της σειράς εξέτασης των δηλωθέντων έργων, το τμήμα των έργων που θα ζητηθεί κ.λπ. εναπόκειται στη κρίση της Κριτικής Επιτροπής, οι αποφάσεις της οποίας είναι οριστικές.
6. Ρεπερτόριο: οι υποψήφιοι ερμηνεύουν τα παρακάτω επιβεβλημένα ορχηστρικά αποσπάσματα ανάλογα με το όργανο επιλογής τους:
Όμποε
W. A. Mozart: Symphony No. 40, I. Molto Allegro, μέτρα 173-205.
R. Wagner: Die Meistersinger von Nürnberg (εισαγωγή), τα σημειωμένα αποσπάσματα (σελ. 1, συστήματα 1-5, σελ. 2, συστήματα 5-8).
Φαγκότο
W. A. Mozart: Symphony No. 40, I. Molto Allegro, μέτρα 114-134.
R. Wagner: Die Meistersinger von Nürnberg (εισαγωγή), το σημειωμένο απόσπασμα (σελ. 2, συστήματα 4-7, το μέρος του πρώτου φαγκότου).
Κόρνο
R. Wagner: Die Meistersinger von Nürnberg (εισαγωγή), τα σημειωμένα αποσπάσματα από το μέρος του 2ου κόρνου (σελ. 1, συστήματα 1-3, σελ. 1, συστήματα 7-11, σελ. 2, συστήματα 1-2).
Τρομπέτα
R. Wagner: Die Meistersinger von Nürnberg (εισαγωγή), τα σημειωμένα αποσπάσματα (μέτρα 62-71, 199-208).
A. Marquez: Danzon No. 2, μέτρα 228-257 (το σόλο της τρομπέτας)
Τρομπόνι
R. Wagner: Die Meistersinger von Nürnberg (εισαγωγή), τα σημειωμένα αποσπάσματα (σελ. 1, συστήματα 1-3, σελ. 1, τελευταίο σύστημα, σελ. 2, συστήματα 1-4).
Μπάσο Τρομπόνι
R. Wagner: Die Meistersinger von Nürnberg (εισαγωγή), το σημειωμένο απόσπασμα (συστήματα 1-6).
Τούμπα
R. Wagner: Die Meistersinger von Nürnberg (εισαγωγή), τα σημειωμένα αποσπάσματα (σελ. 1, συστήματα 1-4. σελ. 2, συστήματα 1-5).
Βιόλα
W. A. Mozart: Symphony No. 40, I. Molto Allegro, μέτρα 105-134 (στα divisi να εκτελεστεί η πάνω φωνή)
R. Wagner: Die Meistersinger von Nürnberg (εισαγωγή), το σημειωμένο απόσπασμα (σελ. 2, συστήματα 2-8).
Βιολοντσέλο
W. A. Mozart: Symphony No. 40, I. Molto Allegro, μέτρα 114-134 και 191-203)
R. Wagner: Die Meistersinger von Nürnberg (εισαγωγή), τα σημειωμένα αποσπάσματα (από το τελευταίο σύστημα της σελ.1 μέχρι το δεύτερο σύστημα της σελ. 2, και τα συστήματα 4-5 της σελ. 2)

Ώρες τηλεφωνικής επικοινωνίας: Τρίτη 12:00-14:00, Παρασκευή 11:00-13:00
Τηλέφωνα:
2310 895 887
E-mail: moysa@tch.gr

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πρόγνωση καιρού για την Τετάρτη 24.4.2024

Στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές. Μεμονωμένες …