Κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ στη ΓΣΕΕ για κοινή απεργία την Πέμπτη

adedy-logotupo-sima

Να λάβει η απεργία της Πέμπτης τη μορφή της Γενικής Πανελλαδικής απεργίας επιχειρεί η ΑΔΕΔΥ, με το ανοιχτό και δημόσιο κάλεσμα που απευθύνει στην ΓΣΕΕ για συμμετοχή στην κινητοποίηση, μέσω δηλώσεων του προέδρου της Σταύρου Κουτσουμπέλη, ο οποίος τόνισε:

«H κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει την ιδέα ελάφρυνσης του χρέους και ψεύδεται όταν λέει ότι αυτά είναι τα τελευταία μέτρα, ενώ κάλεσε τον κόσμο να σηκωθεί από τον καναπέ. Εκφράζουμε την επιθυμία στην απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης να συμμετάσχει και η ΓΣΕΕ.»

Σύμφωνα με τον κ.Κουτσουμπέλη και τα λεγόμενά του στην κοινή συνέντευξη που παρεχώρησε με εκπροσώπους των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων, ο στόχος είναι ένας:

«Η αποτροπή ψήφισης της νέας «αντιασφαλιστικής» μεταρρύθμισης που προωθεί η κυβέρνηση. Η απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης αποτελεί αντίσταση ενάντια στο νέο ασφαλιστικό και τα μέτρα που προβλέπονται στο τρίτο μνημόνιο. Τα μέτρα που έχουν κλειδώσει είναι ύψους 5,5 δισ., εκ των οποίων 1,8 αφορά το ασφαλιστικό. Εάν περάσει αυτή η πρόταση θα επέλθουν μειώσεις στις συντάξεις του δημοσίου από 7 έως 35% , 20-25% στο εφάπαξ και διάλυση των ταμείων των δημοσίων υπαλλήλων.»

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΑΑΔΕ: 136.673 e–mails σε επαγγελματίες κι επιχειρήσεις για τη διασύνδεση ταμειακών - POS

Η διασύνδεση αφορά το σύνολο των ταμειακών μηχανών που διαθέτει η επιχείρηση / ο επαγγελματίας, …