Από προβλέψεις άλλο τίποτα για την άρση των capital controls

capital controls==-=

Τρεις προυποθέσεις έθεσε η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και Πρόεδρος του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη, για την άρση των περιορισμών των capital controls, που εφαρμόστηκαν για λίγο και κοντεύουν να συμπληρώσουν ένα χρόνο.

Και όσο διαρκούν τα capital controls , δεν μπορεί να υπάρξει ουσιαστική ανάπτυξη, σύμφωνα με την κα Κατσέλη, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε στην δήλωσή της στην DW, κατά την διάρκεια  στο περιθώριο του Ελληνογερμανικού Επιχειρηματικού Συνεδρίου, που διεξάγεται στο Βερολίνο από τον  Economist.

"Η  Ελληνική πλευρά καλείται να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια βιώσιμη αναπτυξιακή πορεία στην Ελλάδα. Μετά την ανακεφαλαιοποίηση το τραπεζικό σύστημα βρίσκεται σε καλή πορεία και όσα προβλήματα αντιμετωπίζει είναι διαχειρίσιμα. Όμως ανάπτυξη με capital controls δεν γίνεται. Από την πλευρά μας, είμαστε πάντοτε έτοιμοι για την επαναφορά στην κανονικότητα. Θα εξαρτηθεί από τα βήματα που θα γίνουν τους επόμενους μήνες. Τα βήματα είναι συγκεκριμένα.

Πρώτον, θα πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, η οποία ελπίζουμε να γίνει το συντομότερο δυνατόν.

Δεύτερον, η ΕΚΤ θα πρέπει να μας βάλει στην κανονική ροή χρηματοδότησης, δηλαδή να μπορούμε ως ελληνικές τράπεζες να δανειζόμαστε όπως όλες οι άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες με χαμηλό κόστος. Τρίτον, θα πρέπει να αρθούν μετά, φαντάζομαι, οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων. Ελπίζω όλα αυτά να γίνουν τους προσεχείς μήνες".

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση να διαψεύσει τα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου

Στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «η τουρκική πλευρά, επιδιώκει για άλλη μια φορά …