Κλείδωσε: Εθνική Σύνταξη 384 ευρώ

sintaxiiii

Αποδεκτή έγινε η πρόταση της κυβέρνησης για διαμόρφωση της εθνικής σύνταξης στα 384 ευρώ με 20 χρόνια ασφάλισης. Όπως ανέφερε το Mega, επικαλούμενο έγγραφο, η εθνική σύνταξη για 15 χρόνια ασφάλισης θα είναι 345 ευρώ.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η εθνική σύνταξη, η οποία θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το κράτος θα δοθεί έως το 2017 και στους ασφαλισμένους οι οποίοι είχαν βγει στη σύνταξη πριν την δημοσίευση του επικείμενου νέου ασφαλιστικού νόμου. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί έως τις 23 Απριλίου.

Με βάση την πρόταση για τις συντάξεις:

- ένας ασφαλισμένος με συντάξιμο μισθό 600 ευρώ και 15 χρόνια εργασίας θα πάρει 407 ευρώ σύνταξη, αντί για 495 ευρώ.

-Με τον ίδιο συντάξιμο μισθό αλλά με 35 χρόνια ασφάλισης η σύνταξη θα ανέλθει στα 560 ευρώ, δηλαδή 75 ευρώ λιγότερα.

-Ασφαλισμένος με συντάξιμο μισθό 800 ευρώ και 20 χρόνια εργασίας, με τον νέο νόμο θα πάρει σύνταξη 492 ευρώ -από 507- ενώ με 40 χρόνια θα λάβει 186 ευρώ λιγότερα.

-Με συντάξιμο μισθό 1.000 ευρώ και 25 χρόνια εργασίας, ο ασφαλισμένος θα πάρει 564 ευρώ, αντί για 625 ευρώ, ενώ με συντάξιμο μισθό τα 1.500 ευρώ και 40 χρόνια ασφάλισης θα χάσει 296 ευρώ.

Το υπόλοιπο κομμάτι της σύνταξης κάθε ασφαλισμένου (δηλαδή η διαφορά μεταξύ της Εθνικής Σύνταξης και του " κατωφλιού" κάθε σύνταξης) θα καλύπτεται από τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Θα εφαρμοστεί μία προοδευτική κλίμακα ποσοστών προσαύξησης, από 0,77% έως 2%, που θα βοηθήσει να ενισχυθούν τα κίνητρα για εργασία και εισφορές. Ωστόσο διαρροές του Υπουργείου Εργασίας αναφέρουν πως δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα τι θα γίνει με την «διαφορά» που θα προκύψει μεταξύ του επιπέδου των κύριων συντάξεων και του επιπέδου που θα προκύψει μετά τον επαναϋπολογισμό τους.

Όσον αφορά στους νέους συνταξιούχους, οι νέοι ενιαίοι κανόνες θα εφαρμόζονται άμεσα.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παρεμβάσεις για την ανάπτυξη - Τι αλλάζει για επιχειρήσεις και γυναικεία απασχόληση

Το χαμηλό ποσοστό απασχόλησης των γυναικών στην αγορά εργασίας επισημαίνεται σχεδόν σε όλες τις εκθέσεις …