«Βαρομετρικό χαμηλό» στη συμμετοχή στην απεργία της ΑΔΕΔΥ

adedysyntagma_473_355

Νεότερη Ενημέρωση 14.23

Σε «Βαρομετρικό χαμηλό» η συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων στην απεργία της ΑΔΕΔΥ, με το ποσοστό να αγγίζει το 2-3%.

Οι δημόσιες υπηρεσίες λειτούργησαν κανονικά, με την συντριπτική πλειοψηφία των υπαλλήλων να ασκούν κανονικά τα καθήκοντα τους.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που κατηγορούν το Ανώτατο Δημοσιουπαλληλικό όργανο, για έλλειψη συντονισμού και προχειρότητα στον τρόπο οργάνωσης των απεργιακών κινητοποιήσεων, ενώ κάποιοι εμπειρότεροι του Συνδικαλιστικού «σιναφιού», διαβλέπουν σκοπιμότητα πίσω από αυτή την «προχειρότητα», κάνοντας λόγο για λειτουργία της ΑΔΕΔΥ, ως «Βαλβίδας αποσυμπίεσης στην κοινωνική χύτρα που βράζει και είναι έτοιμη να εκραγεί».

Να υπενθυμίσουμε ότι εδώ και 2,5 χρόνια η ΑΔΕΔΥ λειτουργεί χωρίς να έχει συγκροτήσει προεδρείο, μετά τις εκλογές της, με ευθύνη κυρίως των φιλοκυβερνητικών παρατάξεων, γεγονός που χαμηλώνει σε πολύ σημαντικό βαθμό την αξιοπιστία των αποφάσεών της, σε πολύ μεγάλη μερίδα των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Ρηγματώδεις φαίνεται να είναι οι σχέσεις του οργάνου και με την ΓΣΕΕ, αφού το τελευταίο διάστημα τα δύο Ανώτατα Συνδικαλιστικά Όργανα έχουν απομακρυνθεί, με κύκλους της δεύτερης να κάνουν λόγο για «μονόδρομο που οδηγεί σε αδιέξοδο το Δημοσιουπαλληλικό κίνημα, αφού τα ολοένα και χαμηλότερα ποσοστά συμμετοχής και η συχνότητα προκήρυξης απεργιακών κινητοποιήσεων, δίνουν πατήματα σε κυβέρνηση και Θεσμούς, να τροποποιήσουν προς το δυσμενέστερο τον απεργιακό νόμο.»

Αρχική Ενημέρωση 10.33

Παραλύει σήμερα ο Δημόσιος τομέας λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που πραγματοποιεί η ΑΔΕΔΥ με βασικό αίτημα «την απόσυρση του ασφαλιστικού», με την συγκέντρωση της στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Απεργούν δάσκαλοι και καθηγητές, με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν τα δημόσια νοσοκομεία, λόγω της απεργίας των γιατρών και των εργαζομένων σε αυτά.
Ακυρώθηκαν τα αεροπορικά δρομολόγια, από την συμμετοχή στην απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, ενώ πολλές τάξεις δεν έγινε μάθημα σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.

adedyyyy

Επίσης παίρνουν μέρος στην απεργία, η ΕΣΗΕΑ, οι Δικηγόροι και οι Μχανικοί.

Η ΑΔΕΔΥ στην ανακοίνωση της για την σημερινή 24ωρη απέργία της τονίζει μεταξύ άλλων:

"Στόχος μας να μην περάσει το νέο ασφαλιστικό που διαλύει τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης και οδηγεί σε νέες περικοπές στις συντάξεις.

Με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο η κυβέρνηση προωθεί νέες σημαντικές αυξήσεις σε άμεσους και έμμεσους φόρους για να εξασφαλίσει την είσπραξη πρόσθετων φορολογικών εσόδων ύψους 2 δις ευρώ, το 2016 και το 2017. Τα νέα μέτρα στο ασφαλιστικό, μαζί με την υπερφορολόγηση των εργαζομένων, των ελεύθερων επαγγελματιών και των επιστημόνων, των αυταπασχολουμένων, των αγροτών κλπ, φτωχοποιούν και εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα και στέλνουν τη νεολαία στην ξενιτιά. Η ΑΔΕΔΥ θα κλιμακώσει τις αντιδράσεις της, όταν θα κατατεθεί το νομοσχέδιο στη Βουλή προς ψήφιση."

 

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την τροποποίηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας

Εναρμόνιση με τον νέο δικαστικό χάρτη - Την Τρίτη στην αρμόδια επιτροπή Κατατέθηκε στη Βουλή …