Kρυπτογραφημένη πλήρως η επικοινωνία μέσω WhatsApp

WhatsApp

Πλήρως κρυπτογραφημένη θα είναι πλέον η επικοινωνία μέσω του WhatsApp, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας. Κλήσεις, γραπτά μηνύματα, φωτογραφίες και βίντεο θα κρυπτογραφούνται από τη συσκευή του αποστολέα κατά την αποστολή τους και θα μπορούν να αποκρυπτογραφηθούν μόνο μέσω της συσκευής του παραλήπτη.

Η δημοφιλής εφαρμογή, η οποία ανήκει πλέον στην εταιρεία του δικτύου Facebook, άρχισε να εφαρμόζει την «end-to-end» κρυπτογράφηση για τα απλά μηνύματα που αποστέλλονται σε κινητά με Android το 2014 και τώρα επεκτείνει το μέτρο και στις φωτογραφίες, τα βίντεο, τις φωνητικές κλήσεις, αλλά και τα ομαδικά chat.

«Η ιδέα είναι απλή: όταν ο χρήστης στέλνει ένα μήνυμα, τότε το μοναδικό άτομο που θα μπορεί να το διαβάσει είναι ο παραλήπτης του ή οι πολλαπλοί παραλήπτες του σε περίπτωση ομαδικής συνομιλίας. Κανείς άλλος δεν θα μπορεί να δει το συγκεκριμένο μήνυμα. Ούτε κυβερνοεγκληματίες, ούτε χάκερ, ούτε καταπιεστικά καθεστώτα. Ούτε ακόμα κι εμείς!» ανακοίνωσε η εταιρεία.

Η Διεθνής Αμνηστία έσπευσε να χαρακτηρίσει την κίνηση του WhatsApp ως «τεράστια νίκη» για την ιδιωτικότητα και την ελευθερία του λόγου.

Την απόφαση του αμερικανικού κολοσσού καλωσόρισαν, μεταξύ άλλων, και οι εταιρείες ασφαλείας.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βουλή: Να ανακαλέσει εκ νέου καλεί η Ζαχαράκη τον Παπαδόπουλο

Κάθε προσπάθεια παρακίνησης σε βία καταδίκασε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ η Κατερίνα Νοτοπούλου, τονίζοντας πως …