ΔΝΤ: Απελευθέρωση ΤΩΡΑ των ΟΜΑΔΙΚΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ

apolyshh

Με έγγραφό του το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, θέτει επιτακτικά πια το ζήτημα της απελευθέρωσης των ομαδικών απολύσεων, απειλώντας και παρακωλύοντας όσο μπορεί την πορεία της διαπραγμάτευσης, ζητώντας και έγγραφη δέσμευση για την υιοθέτηση μέτρων που θα προωθούν «περαιτέρω την ευελιξία στην αγορά εργασίας», όπως αποκαλεί τις απολύσεις.

Η κυβέρνηση είναι αλήθεια ότι στο 3ο μνημόνιο, υπέγραψε την  επανεξέταση του συνόλου της εργατικής νομοθεσίας, που συγκαταλέγονται:

-οι ομαδικές απολύσεις

-οι συλλογικές διαπραγματεύσεις

-ο συνδικαλιστικός νόμος

Τώρα μάλλον ήρθε η ώρα της πληρωμής και το ΔΝΤ, είναι αμείλικτο, καλώντας το υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τον Γιώργο Κατρούγκαλο, ότι αν και αφορά την επόμενη αξιολόγηση, να δεσμευτεί από τώρα πως θα επανεξετάσει ειδικά την  απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και γενικότερα τις εργασιακές σχέσεις.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

IOBE: Σταθερός ο δείκτης οικονομικού κλίματος

Σε καμπή βρίσκεται η ελληνική οικονομία, σύμφωνα με το ΙΟΒΕ   Στα …