Προσωρινή σύνταξη με υπεύθυνη δήλωση

ika-etam-asfalistikes-eisfores-arxeio

Με εγκύκλιο του ΙΚΑ που βρίσκεται σε πλήρη ισχύ το τελευταίο τετράμηνο, δημιουργείται αβεβαιότητα σε μερίδα συνταξιούχων, που θα καταθέτουν τα δικαιολογητικά τους για να πάρουν σύνταξη από δημόσιο ασφαλιστικό ταμείο, αλλά δεν ξέρουν με βεβαιότητα το ακριβές ποσό που θα λαμβάνουν, ενώ θα έχουν το άγχος ότι αν όσα λαμβάνουν σε προσωρινό χρόνο δεν εγκριθούν στο τέλος από το ΙΚΑ, θα κληθούν να επιστρέψουν ποσά από την "προσωρινή" σύνταξή τους.

Η εγκύκλιος του ΙΚΑ προβλέπει:

  • Σύνταξη με βάση αίτηση που κατατέθηκε μέχρι 18 Αυγούστου 2015 από ασφαλισμένο με θεμελιωμένο συνταξιοδοτικό δικαίωμα, θα εκδίδεται «ανεπιφύλακτα» ως προς τις προϋποθέσεις όσο και ως προς το χορηγούμενο ποσό.
  • Σύνταξη με βάση αίτηση που κατατέθηκε μετά την 1η Σεπτεμβρίου 2015 θα εκδίδεται «με επιφύλαξη» ως προς το χορηγούμενο ποσό.
  • Σύνταξη με βάση αίτηση που υποβλήθηκε από 19 Αυγούστου 2015 και μετά από ασφαλισμένο που θεμελίωσε το δικαίωμα συνταξιοδότησης από την ημερομηνία αυτή και μετά θα εκδίδεται ανεπιφύλακτα.
  • Προσωρινή Σύνταξη με βάση αίτηση θα γίνεται κανονικά, εφόσον οι ασφαλισμένοι υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση ότι πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις συνταξιοδότησης.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πληρώνονται τα αναδρομικά του επιδόματος γέννησης

Πληρώνονται τα αναδρομικά του επιδόματος γέννησης. Την Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου 2024 θα καταβληθεί από …