Άγριο ξύλο με τραυματίες μεταξύ ανέργων-αστυνομικών(ΦΩΤΟ)

Untitled-210

Τι και αν είναι Ελλάδα, Γαλλία ή Τυνησία, παντού η ανεργία έχει την ίδια μορφή και πόνο και οι αντιδράσεις διαμαρτυρίας επίσης παραμένουν κοινές. Το μόνο που αλλάζει είναι ο χαρακτηρισμός των χωρών σε αναπτυγμένες και υποανάπτυκτες, που επίσης είναι υπό συζήτηση, πως υπάρχει ανάπτυξη με ανεργία και δυστυχία.

Αυτό βιώνουν και εργαζόμενοι της Τυνησίας, που βγήκαν στους δρόμους διαδηλώνοντας για την εργασία που έχασαν, αφού όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Uget, είχε απαγορευτεί στους διαδηλωτές να εργαστούν στο δημόσιο τομέα την εποχή του πρώην προέδρου Ζιν ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι, που εκδιώχθηκε από την εξουσία το 2011, λόγω της σχέσης τους με την Ένωση αυτή, που εκείνη την εποχή αντιτίθετο στην κυβέρνηση της Τυνησίας.

Συγκεντρώθηκαν  μπροστά από την έδρα της κυβέρνησης της Τυνησίας, προσπαθώντας να εισβάλλουν στο κτίριο για να δείξουν πως τους κατάντησαν.

Εκεί τους περίμεναν οι δυνάμεις επιβολής της τάξης, με τις συμπλοκές να μην αργήσουν.

Ο γενικός γραμματέας της Γενικής Ένωσης Φοιτητών της Τυνησίας (Uget), Ουαέλ Ναουάρ, είπε ότι πολλοί διαδηλωτές έχουν τραυματιστεί στις συγκρούσεις με την αστυνομία και τουλάχιστον 2 εξ αυτών διακομίστηκαν στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με τον ίδιο, 19 διαδηλωτές συνελήφθησαν.

Το υπουργείο από την πλευρά του ανακοίνωσε 5 τραυματίες αστυνομικούς από πέτρες που τους πέταξαν οι διαδηλωτές.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Υπόμνημα Ανδρουλάκη στον Άρειο Πάγο για «κόψιμο» των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές

«Η πραγματική ηγεσία του κόμματος ασκείται από τον καταδικασθένα σε ποινή κάθειρξης για ένταξη και …