Πετούν στο δρόμο ζευγάρι ηλικιωμένων λόγω...ΕΝΦΙΑ

pleistirasmoi-katasxeseis-ofeiles-dimosio-570-800x530

Στο δρόμο θα μείνει ζευγάρι ηλικιωμένων συνταξιούχων ηλικίας 86 και 82 ετών αντίστοιχα, η κατοικία του οποίου κατασχέθηκε, για χρέη 200.000 ευρώ στην εφορία λόγω ΕΝΦΙΑ.

Το ζευγάρι έπρεπε να καταβάλλει μόνο το 2015, ΕΝΦΙΑ ύψους 30.000 ευρώ, αλλά ήταν αδύνατο γιατί τα ετήσια έσοδά του από τις συντάξεις, δεν ξεπερνούν τις 20.000 ευρώ.

Αποτέλεσμα είναι οι οφειλές να διογκώνονται όσες προσπάθειες και να έκαναν.

Πούλησαν κοσμήματα και έπιπλα αλά τα χρήματα δεν ήσαν αρκετά.

Προσπάθησαν να μπουν στην ρύθμιση των 100 δόσεων, αλλά δεν μπορούσαν να πληρώνουν μηνιαία δόση 1.700 ευρώ για τον ΕΝΦΙΑ.

Προσπάθησαν αν το πουλήσουν για να ξεχρεώσουν, αλλά αγοραστής πουθενά.

Έτσι το χρέος εκτινάχθηκε στις 200.000 ευρώ και τώρα βρίσκονται ένα βήμα από το δρόμο, αλλά τους σώζει προσωρινά η αποχή των δικηγόρων, που δεν διενεργούνται πλειστηριασμοί και εξώσεις από κατασχέσεις.

Το σπίτι βρίσκεται στο Ψυχικό και αποτελεί κληρονομιά της συζύγου από τους γονείς της.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βουλή: Οκτάωρη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής, για το ν/σ με το νέο δικαστικό χάρτη

Στη συνεδρίαση, παρόντες ήταν 20 αρμόδιοι εξωκοινοβουολευτικοί φορείς, οι οποίοι είχαν κληθεί για να εκφράσουν …