ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας για τις απολύσεις στη ΒΕΜΕΚΕΠ

bemekep

Την εργοδοσία της ΒΕΜΕΚΕΠ καταγγέλλει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, για «εκβιασμούς για μείωση των μισθών, για εκ περιτροπής εργασία, για συμβάσεις με μπλοκάκι και απολύσεις», εκμεταλλευόμενη στο έπακρο το προσωπικό της».

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο η ΑΔΕΔΥ, όπως εξηγεί στην ακόλουθη ανακοίνωσή της προκηρύσσει 2ωρη στάση εργασίας σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, τα ΝΠΔΔ και τους ΟΤΑ του νομού Μαγνησίας, την Πέμπτη 14 Απριλίου 2016 από 13:00-15:00.

«Στόχος της εργοδοσίας στην εποχή των μνημονίων είναι να μετατρέψουν τους εργαζόμενους σε δούλους του 21ου αιώνα. Και προς αυτήν την κατεύθυνση τους βοηθά και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με το μνημόνιο 3 που έφερε και ψήφισε – σε αγαστή συνεργασία με τα κόμματα του μνημονιακού τόξου.

Σκοπός των εργοδοτών είναι η διατήρηση και αύξηση των κερδών τους εις βάρος των εργαζομένων, κάτι που υλοποιείται και από την εργοδοσία της ΒΕΜΕΚΕΠ είτε με τους εκβιασμούς για μείωση των μισθών, είτε με την εκ περιτροπής εργασία, τις συμβάσεις με μπλοκάκι, τις απολύσεις.

Η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, ύστερα από αίτημα του Ν.Τ. Μαγνησίας και κάνοντας χρήση της εξουσιοδότησης του Γ.Σ., αποφάσισε να κηρύξει 2ωρη στάση εργασίας σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, τα ΝΠΔΔ και τους ΟΤΑ του νομού Μαγνησίας, την Πέμπτη 14 Απριλίου 2016 από 13:00-15:00.

Η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καταδικάζει τη διοίκηση της εταιρείας ΒΕΜΕΚΕΠ για τις δύο απολύσεις εργαζομένων, η μια εκ των οποίων είναι συνδικαλίστρια και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου και καλεί τη διοίκηση της εταιρείας να εγκαταλείψει την τακτική των απολύσεων και των συνδικαλιστικών διώξεων, να άρει την απόφασή της και να επαναφέρει άμεσα τις εργαζόμενες. Επίσης καταγγέλλουμε την εργασία με μπλοκάκι.

Αυταρχικές ενέργειες που σκοπό έχουν να τρομοκρατήσουν  το συνδικαλιστικό κίνημα δεν θα περάσουν. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στις διωκόμενες συναδέλφισσες.»

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πληρώνονται τα αναδρομικά του επιδόματος γέννησης

Πληρώνονται τα αναδρομικά του επιδόματος γέννησης. Την Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου 2024 θα καταβληθεί από …