Ανάστατοι οι εργαζόμενοι του Μεγ. Μουσικής για το ενδεχόμενο απολύσεων

μεγαρο

Η απάντηση του Προέδρου του ΟΜΜΑ, σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ, με την οποία αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο των απολύσεων στο Μέγαρο Μουσικής, εκεί όπου οι εργαζόμενοι έχουν κινητοποιηθεί αρκετές φορές το τελευταίο διάστημα λόγω του ότι καθυστερούν υπερβολικά οι μισθοδοσίες τους, τους εξαγρίωσε και διαφαίνεται καθαρά από την ανακοίνωση που εξέδωσαν μιλώντας» για την ανοχή τους που δοκιμάζεται σκληρά».

«Με έκπληξη είδαμε τον δημοσιογράφο κ. Πάνο Χαρίτο στην τηλεοπτική εκπομπή «Focus» της ΕΡΤ (11/4/2016) να απευθύνει ερώτημα στον Πρόεδρο του ΟΜΜΑ κ. Θεοχαράκη σχετικά με την «αγωνία» των εργαζομένων για τους μισθούς τους αλλά και για την πιθανότητα περικοπών στο προσωπικό.

Ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη, αλλά και απορία, μας προκάλεσε η απάντηση του Προέδρου του ΟΜΜΑ που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο απολύσεων. Η απαθής στάση του Υπουργού Πολιτισμού, ο οποίος ήταν παρών στη συζήτηση, είναι το λιγότερο προκλητική.

Είναι αδιανόητο να διατυπώνονται τέτοιες θέσεις, μετά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Πολιτισμού περί διασφάλισης των θέσεων εργασίας τόσο στην ολομέλεια της Βουλής όσο και σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με το ΣΕΟΜΜΑ. Επίσης είναι πρωτάκουστο να μαθαίνουν οι εργαζόμενοι για το ενδεχόμενο απολύσεων από την τηλεόραση παρότι ο νέος μας πρόεδρος κ. Θεοχαράκης ουδέποτε αναφέρθηκε σε θέματα απολύσεων κατά την πρώτη μας συνάντηση (7/4/2016).

Το μόνο που κατάφερε να κάνει η φράση «κάποια κομμάτια του προσωπικού θα πρέπει να μειωθούν», η οποία συζητείται για πρώτη φορά στο Μέγαρο μέσα στα 25 χρόνια λειτουργίας του, με αφορμή τη συνέντευξη των κ.κ. Μπαλτά και Θεοχαράκη, ήταν να γεμίσει με οργή το σύνολο των εργαζομένων που, παρά τις τόσες αντιξοότητες όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης, στήριξαν και εξακολουθούν να στηρίζουν το Μέγαρο.

Δηλώνουμε ότι έχουμε ήδη υποστεί περικοπές στη μισθοδοσία μας, με τη φωτογραφική διάταξη που εφαρμόζει στους εργαζομένους του Μεγάρου δυσμενέστερο μισθολογικό καθεστώς από όλο τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα.

Η ανοχή μας δοκιμάζεται για πολλοστή φορά από την εκάστοτε διοίκηση, και δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχτούμε καμία απόλυση συναδέλφου.»

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μαρινάκης προς Τουρκία: Καθαρά για περιβαλλοντικούς σκοπούς τα θαλάσσια πάρκα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε παράλληλα ότι είναι δεδομένη η θέση της ελληνικής κυβέρνησης για συνέχιση …