Επεκτείνεται η διάρκεια των Δομών Φτώχιας

peina4_476269046

«Οι απορρέουσες από τις προγραμματικές συμβάσεις δαπάνες για τη διάρκεια του έργου θεωρούνται νόμιμες, αναγνωρίζονται και εκκαθαρίζονται σε βάρος των πιστώσεων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κατά παρέκκλιση κάθε γενικής ή ειδικής διάταξης».

Αυτό επισημαίνεται στην τροπολογία για τη συνέχιση λειτουργίας των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας, αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας, για τυχόν σύναψη νέων προγραμματικών συμβάσεων.

Η παρούσα διάταξη ισχύει από 1η Οκτωβρίου 2015 και όπως σημειώνει το υπουργείο, «η προτεινόμενη ρύθμιση κρίνεται απαραίτητη για την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού, καθώς και την απρόσκοπτη συνέχιση των υπηρεσιών που παρέχονται σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες του πληθυσμού - ιδιαίτερα σε άστεγους και άτομα που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας - η οποία κρίνεται εξαιρετικά επείγουσα κατά την τρέχουσα περίοδο όξυνσης των κοινωνικών αναγκών, λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης στην οποία βρίσκεται η χώρα.

Από την εν λόγω επέκταση του προγράμματος βοήθειας δεν προκαλείται επιπλέον δαπάνη για τον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς για το χρονικό διάστημα από την έναρξη ισχύος των υπηρεσιών που παρέχουν οι Δομές Φτώχειας έως την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων, είχε προϋπολογιστεί δαπάνη 10 εκατ ευρώ, που είχε ρυθμιστεί με την έκδοση της από 08.10.2015 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α1127), όπως κυρώθηκε με το ν. 4350/2015 (Α' 161), και του άρθρου 49 του ν. 4351/2015 (Α' 164).

Η τροπολογία εντάσσεται σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με τίτλο «Κύρωση της Συμφωνίας Κοινού Αεροπορικού Χώρου μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών μελών της, αφενός, και της Γεωργίας, αφετέρου».

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φωτιά τώρα στον Νέο Κουβαρά Αττικής

Φωτιά τώρα, απόγευμα Παρασκευής 26.7.2024, σε χαμηλή βλάστηση στα Καλύβια Θορικού στον Νέο Κουβαρά Αττικής …