Έκκληση 5μηνιτών να γίνουν 8μηνοι

ΟΑΕΔ_Κοινωφελής Εργασία

Έτοιμοι προς απόλυση καθώς λήγουν οι ημερομηνίες της πεντάμηνης πρόσληψής τους μέσω της κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, είναι οι εργαζόμενοι της κατηγορίας στην Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, οι οποίοι πραγματοποίησαν Γενική Συνέλευση και με την έγκριση των Περιφερειαρχών, καταθέτουν στο Υπουργείο αίτημα τρίμηνης παράτασης των προσλήψεών τους επικαλούμενοι το γεγονός ότι τα 5μηνα Κοινωφελούς Απασχόλησης για τους Δήμους επεκτάθηκαν σε 8μηνης διάρκειας, στα οποία διεκδικούν να ενταχθούν.

Ψήφισμα:

«Έπειτα από συνέλευση των εργαζομένων του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, που απασχολούνται στην Περιφερειακή Ενότητα Ιονίων Νήσων συστάθηκε επιτροπή για να προωθήσει το αίτημα των εργαζομένων, του προγράμματος για το 2015 του ΟΑΕΔ που απορροφήθηκαν κυρίως σε Περιφέρειες και Υπουργεία.

Το αίτημα των υπαλλήλων αφορά την παράταση του υφιστάμενου προγράμματος από πέντε σε οκτώ μήνες. Στο αίτημα μας συμμετέχουν οι Περιφέρειες Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος, Δυτικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ,Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης με συλλογή υπογραφών.

Τα επιχειρήματα μας είναι τα εξής:

- Οι συνάδελφοι εργαζόμενοι στα προγράμματα, είμαστε κυρίως άτομα μακροχρόνια άνεργοι, Αμέα, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών με πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Γνωρίζοντας ότι τα νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας για το 2016, έχουν τροποποιηθεί ως προς τον χρόνο διάρκειάς τους και ότι το δικό μας πρόγραμμα ήταν το τελευταίο για το 2015, ζητούμε την τροποποίησή του ως προς το χρόνο διάρκειας, προκειμένου τουλάχιστον μετά το πέρας της εργασίας να υπάρχει δυνατότητα λήψης του επιδόματος ανεργίας.

- Οι θέσεις εργασίας που έχουμε αναλάβει στις Περιφέρειες και στα Υπουργεία είναι ιδιαίτερης σημασίας για την απρόσκοπτη λειτουργία των παραπάνω οργανισμών και τα κενά που θα δημιουργηθούν είναι πολύ μεγάλα, δεδομένου ότι τα νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας για το 2016 θα καθυστερήσουν, χρονικά.

- Το μεγάλο ποσοστό ανεργίας που μαστίζει αυτή τη στιγμή τη χώρα, μας πετάει στην εργασιακή επισφάλεια και ουσιαστικά μας γυρίζει πίσω στον εφιάλτη της ανεργίας. Οι περισσότεροι από τους συναδέλφους πολύ δύσκολα θα ξαναβρούν δουλειά, πράγμα που καθιστά αβέβαιο το μέλλον των ιδίων και των οικογενειών τους.

Η φωνή μας είναι φωνή διαμαρτυρίας και απόγνωσης στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινώς. Διεκδικούμε ένα καλύτερο αύριο, για μας και τα παιδιά μας. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στο δίκαιο αγώνα μας για αξιοπρέπεια.

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει».

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες και στην Αττική

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων. Βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από μέτωπα προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού …