Εξωϊδρυματικό Επίδομα παρα/τετραπληγίας(Προϋποθέσεις)

epidoma

Για την Παραπληγία ή τετραπληγία και αναπηρία του ασφαλισμένου σε ποσοστό τουλάχιστον 67%, απαντά η Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων, σχετικά με τα ποσά που λαμβάνουν οι δικαιούχοι.

Σύμφωνα με την απόφασή της:

«Ασφάλιση στον ΟΓΑ όλο το δωδεκάμηνο πριν από την επέλευση της πάθησης. Για τους ασφαλισμένους, οι οποίοι έγιναν ανάπηροι από εργατικό ατύχημα, αρκεί ασφάλιση μιας μόνο ημέρας.

Μη λήψη σύνταξης από οποιαδήποτε άλλη, εκτός του ΟΓΑ πηγή, με εξαίρεση τις περιπτώσεις που αναφέρονται ανωτέρω για τη βασική σύνταξη γήρατος ή παρόμοιο επίδομα ή προσαύξηση λόγω απόλυτης αναπηρίας, από οποιαδήποτε πηγή, στην οποία περιλαμβάνεται και ο ΟΓΑ.

Να μην περιθάλπεται σε άσυλο ή ίδρυμα προνοιακού χαρακτήρα ή ψυχιατρείο με δαπάνες του ΟΓΑ ή του Δημοσίου ή Ν.Π.Δ.Δ.

Τα μέλη της οικογένειας ασφαλισμένων ή συνταξιούχων του ΟΓΑ, ανεξάρτητα από την ηλικία τους, δικαιούνται παραπληγικό επίδομα εφόσον, εκτός των ανωτέρω προϋποθέσεων, το πρόσωπο από το οποίο έλκουν το δικαίωμά τους ήταν, είτε συνταξιούχος του ΟΓΑ κατά την ημέρα υποβολής της αίτησης για χορήγηση του επιδόματος ή κατά την ημέρα του θανάτου του, είτε ασφαλισμένος του ΟΓΑ ολόκληρο το δωδεκάμηνο προ της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης για χορήγηση του επιδόματος ή προ του θανάτου του.

Το ποσό του μηνιαίου εξωϊδρυματικού επιδόματος ισούται με 20 ημερομίσθια ανειδίκευτου εργάτη.»

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βασίλης Γραμμένος: Δήλωσε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας

Ο βουλευτής, συνοδευόμενος από το δικηγόρο του, προσήλθε στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων Παράσταση …