Άδεια ανατροφής τέκνου δικαιούνται τώρα και οι πατέρες που εργάζονται στο...

μπαμπασ

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα, αλλάζει ο κανονισμός που διέπει μέχρι σήμερα το ζήτημα των στρατιωτικών που είναι πατέρες και δεν είχαν το δικαίωμα λόγω εξαίρεσης στην άδεια ανατροφής απιδιού, όπως συνάδελφοί τους από άλλα επαγγέλματα.

Το υπουργείο που αρχικά δεν συμφωνούσε, αναγκάστηκε να εναρμονιστεί με την απόφαση του, του Συνηγόρου του Πολίτη Άκη αν υπογράψει απόφαση, με βάση την οποία, ο «στρατιωτικός δικαιούται, να κάνει χρήση ολόκληρης της άδειας ανατροφής στις περιπτώσεις που η σύζυγός του δεν εργάζεται.»

Στο Συνήγορο του Πολίτη, απευθύνθηκαν τέσσερις πατέρες στρατιωτικοί, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν και ζήτησαν την παρέμβασή του, με το αιτιολογικό ότι ο νόμος 4210/2013, εξαιρούσε τους ίδιους από τη χορήγηση της εν λόγω άδειας.

Η ανεξάρτητη Αρχή πρότεινε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας να καταργηθεί αυτή η εξαίρεση, με το σκεπτικό ότι «συνιστά άμεση διάκριση λόγω φύλου και αντίκειται στην αρχή της ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών και στην απαγόρευση κάθε άμεσης ή έμμεσης διάκρισης όσον αφορά τους όρους εργασίας, για λόγους που αφορούν το φύλο.»

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Στη Λέσβο ο Μητσοτάκης: Τα συγχαρητήρια στον Δήμο και η επίσκεψη στο λιμάνι στο Σίγρι

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τα έργα που έχουν γίνει στον λιμένα, που διαθέτει προβλήτα μήκους …