Áðü ôçí Óõíåäñßáóç ôïõ Õðïõñãéêïý Óõìâïõëßïõ óôçí Áßèïõóá Õðïõñãéêïý Óõìâïõëßïõ, óôç ÂïõëÞ, ÊõñéáêÞ 13 Ìáñôßïõ 2011. ÁÐÅ ÌÐÅ/www.papandreou.gr/ÂÁÓÉËÇÓ ÖÉËÇÓ

Handelsblatt: Ανακάμπτει ταχύτερα η Ελληνική οικονομία

Áðü ôçí Óõíåäñßáóç ôïõ Õðïõñãéêïý Óõìâïõëßïõ óôçí Áßèïõóá Õðïõñãéêïý Óõìâïõëßïõ, óôç ÂïõëÞ, ÊõñéáêÞ 13 Ìáñôßïõ 2011. ÁÐÅ ÌÐÅ/www.papandreou.gr/ÂÁÓÉËÇÓ ÖÉËÇÓ

Πληροφορίες από Ευρωπαίο διπλωμάτη, που δείχνουν πως η Ελληνική οικονομία ανακάμπτει ταχύτερα του αναμενόμενου, επικαλείται σε δημοσίευμά της η Γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, τονίζοντας για την ακρίβεια τα εξής:.
«Το Ε ελληνικό ΑΕΠ συρρικνώθηκε πέρυσι μόνο κατά 0,3%. Πέρυσι το καλοκαίρι ακόμα οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας, εκτιμούσαν ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας θα μειωνόταν το 2015 κατά 2,7% και επί τη βάσει αυτής της εκτίμησης, υπεγράφη η συμφωνία για το τρίτο πακέτο βοήθειας. Τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) θα δοθούν στη δημοσιότητα την ερχόμενη Πέμπτη. Έως τότε το πολύ-πολύ, να υπάρξουν κάποιες ασήμαντες αποκλίσεις.
Επί τη βάσει των νέων στοιχείων για το ελληνικό ΑΕΠ η Κομισιόν θεωρεί ως εφικτή την επίτευξη των στόχων του τρίτου πακέτου.. Η ελληνική κυβέρνηση είχε δεσμευθεί να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2018 (χωρίς την εξυπηρέτηση του χρέους). Αντίθετα, το ΔΝΤ θεωρεί το πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%, για το 2018, ως εντελώς μη ρεαλιστικό.»

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Δένδιας: Η Ευρώπη θα πρέπει να διαθέτει δική της αμυντική βιομηχανία και άμυνα

«Να αλλάξουν οι δημοσιονομικοί κανονες όσον αφορά στην άμυνα», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας  "Η Ευρώπη …