Να καθαρίζετε κάθε βράδυ το κινητό σας

smartphone_kinito
Μπορεί καθημερινά να έχετε το τηλέφωνό σας στην τσάντα σας ή στο γραφείο σας ή στην τσέπη σας, αλλά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας βρίσκεται σε έναν πολύ βρώμικο χώρο το οποίο δεν είναι άλλο από το χέρι σας.

Περισσότεροι από τους μισούς κατόχους κινητών τηλεφώνων τα ελέγχουν ανά ώρα ή και περισσότερο, σύμφωνα με την Gallup.

Από την άλλη πλευρά η Deloitte διαπίστωσε ότι ο μέσος άνθρωπος ελέγχει το τηλέφωνό τους 46 φορές την ημέρα και πιο συγκεκριμένα οι νέοι πολύ περισσότερο.

Αυτή η συνήθεια έχει ως αποτέλεσμα κάθε φορά που αγγίζετε το τηλέφωνό σας να μεταφέρετε τα βακτήρια που έχετε στο χέρι σας. Αυτό περιλαμβάνει και τα μικρά μικρόβια που λαμβάνουμε από το μετρό, από την πόρτα του μπάνιου ακόμα και από το σφουγγάρι της κουζίνας. Επιπλέον, κάθε φορά που μιλάτε ή βήχετε με το τηλέφωνό σας κοντά στο στόμα σας, το μολύνετε με ο, τι ζει στην αναπνευστική σας οδό,αναφέρει το techinsider

«Είναι σοφό να καθαρίζετε τακτικά το τηλέφωνό σας», λέει ο Philip Tierno, μικροβιολόγος και παθολόγος στο New York University School of Medicine. «Εγώ το κάνω πάντα στο τέλος της ημέρας με ένα μαντηλάκι».

Ο Tierno τονίζει ότι οι μελέτες έχουν βρει πολλά διαφορετικά είδη βακτηρίων και ιών στα κινητά.

Ορισμένα από τα βακτήρια δεν είναι παθογόνα ωστόσο υπάρχουν και άλλα που δεν είναι εντελώς ακίνδυνα. Διάφορες μελέτες έχουν βρει το E. coli, το MRSA, τον στρεπτόκοκκο και πολλά άλλα είδη να ζουν σε κινητά τηλέφωνα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις όπως καταγράφει η huffingtonpost, ίσως χρειαστεί να εκτεθείτε σε χιλιάδες από αυτά τα μικρόβια πριν αρρωστήσετε, συνεπώς, η απλή παρουσία τους, δεν είναι αναγκαστικά μια αιτία ανησυχίας. Ωστόσο ο Tierno λέει ότι στην περίπτωση ορισμένων παθογόνων, όπως του Norovirus (ο οποίος έχει βρεθεί επίσης σε τηλέφωνα), μπορεί να είναι αρκετός για να σας προκαλέσει ναυτία και εμετό.

Ευτυχώς, μπορείτε να καθαρίσετε τη συσκευή σας. Ένα πανί από μικροΐνες θα αφαιρέσει τα περισσότερα -αν όχι όλα- τα βακτήρια. Και ενώ οι κατασκευαστές γενικά δεν συνιστούν τη χρήση σκληρών καθαριστικών όπως το αλκοόλ σε λεπτή οθόνη αφής, υπάρχουν και άλλα προϊόντα καθαρισμού που συνιστώνται.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Το «στοίχημα» της ελληνικής Οικονομίας για το 2025 -Τα τρία καθοριστικά μέτωπα

Οι στόχοι του υπουργείου Οικονομικών για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, την απορρόφηση κονδυλίων του Ταμείου …