Από σήμερα ο δρόμος υψηλών ταχυτήτων Αθήνας-Σπάρτης

dromos

Από σήμερα Δευτέρα μειώνονται οι χρόνοι της απόστασης Αθήνα-Σπάρτη, μιας και παραδίδεται στην κυκλοφορία ο νέος οδικός άξονας Λεύκτρου - Σπάρτης, μήκους 46 χλμ. που αποτελεί τμήμα της οδικής παραχώρησης Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας, από τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη και με την ευθύνη λειτουργίας της κοινοπραξίας Μορέα.

Οι ταχύτητες που θα μπορούν να αναπτύσσουν οι οδηγοί θα είναι μέχρι 130 χλμ. Το τμήμα Σπάρτη-Μεγαλό-πολη θα γίνεται σε 25 λεπτά, το Σπάρτη-Τρίπολη σε μόλις 30 λεπτά και το Σπάρτη-Καλαμάτα σε περίπου 45 λεπτά.

Με τη λειτουργία του νέου αυτοκινητόδρομου η χρονοαπόσταση μεταξύ Αθήνας και Σπάρτης μήκους 178χλμ θα μειωθεί δραστικά στις δσύο ώρες ασφαλούς και γρήγορης οδήγησης, περίπου 20 λεπτά γρηγορότερα από το υπάρχον οδικό δίκτυο.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

POS: Ραγδαία αύξηση των συναλλαγών με κάρτες,

Κατά μέσο όρο ο Έλληνας έκανε το 2023 107 συναλλαγές με την κάρτα του έναντι …