ΓΣΕΕ: ΟΧΙ στον Εργασιακό Μεσαίωνα

gseekatalipsi

Την υπογραφή αμέσως της τοπικής κλαδικής ΣΣΕ των ξενοδοχουπαλλήλων του Ηρακλείου, για να σταματήσει ο Εργασιακός Μεσαίωνας, ζητά επιτακτικά και αποφασιστικά η ΓΣΕΕ, που βρίσκεται στο πλευρό της Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων, όπως διευκρινίζει στην ακόλουθη ανακοίνωσή της:

"Η ανευθυνότητα της κυβέρνησης και η ασυνέπειά της, ενισχύει την εργοδοτική αυθαιρεσία, με αποτέλεσμα χαμένη να είναι για πολλοστή φορά οι εργαζόμενοι.
Στο νομό Ηρακλείου, παρά τις δεκάδες προσκλήσεις που απέστειλε το σωματείο των ξενοδοχοϋπαλλήλων για τη σύναψη επιχειρησιακών σσε, αφού η τοπική κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας δε μπορεί να υπογραφεί λόγω αυτοδιάλυσης της ένωσης ξενοδόχων, ιδιοκτήτες ξενοδοχείων αξιοποιώντας το μέτρο των ενώσεων προσώπων υπογράφουν συμβάσεις, επιβάλλοντας μονομερείς όρους εργασίας, δυσβάσταχτους για το σύνολο του προσωπικού.
Η ΓΣΕΕ στηρίζοντας τον αγώνα της Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων, η οποία για το θέμα απέστειλε ήδη επιστολή στον Υπουργό Εργασίας, ζητά το αυτονόητο: Την ακύρωση των συγκεκριμένων απαράδεκτων συμβάσεων, με δεδομένο το γεγονός ότι υπάρχει σχετική απόφαση  της Επιθεώρησης Ρόδου που τεκμηριώνει την κατάχρηση του θεσμού της Ένωσης Προσώπων.
Καλούμε το Υπουργείο Εργασίας και τις αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν άμεσα στη στοιχειώδη ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων στον τουρισμό, προστατεύοντας τους εργαζόμενους που κάποιοι πλουτίζουν στις πλάτες τους."

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πληρώνονται τα αναδρομικά του επιδόματος γέννησης

Πληρώνονται τα αναδρομικά του επιδόματος γέννησης. Την Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου 2024 θα καταβληθεί από …