Οδηγές συμπλήρωσης του εντύπου Α21(ΕΔΩ)

a21-flynews

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η υποβολή των δηλώσεων αλλά και των εντύπων Α21, για το επίδομα τέκνων του έτους 2016 στο taxisnet για περίπου 700.000 δικαιούχος, με την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Διοικητικής Υποστήριξης, να δίνει οδηγίες για την σωστή συμπλήρωση, ώστε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις λόγω λαθών και διορθώσεων, στην καταβολή του επιδόματος.

-Ο υπόχρεος-αιτών έχει την ευθύνη της ορθής συμπλήρωσης των στοιχείων της αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης (έντυπο Α21).

-Μετά την οριστική ηλεκτρονική υποβολή του εντύπου Α21, ο αιτών να εκτυπώνει το έντυπο και να προβαίνει σε έλεγχο και επαλήθευση των στοιχείων που δήλωσε.

-Σε περίπτωση λανθασμένης καταχώρησης στοιχείων στο έντυπο Α21, θα πρέπει άμεσα ο υπόχρεος να προβαίνει σε διόρθωση των στοιχείων και επανάληψη της αρχικής αίτησής του (έντυπο Α21).

-Σε περίπτωση πραγματικής μεταβολής της οικογενειακής κατάστασης του δικαιούχου (απόκτηση τέκνου, λήξη σπουδών τέκνου/ων, κλπ), θα πρέπει έγκαιρα και όχι, πέραν της ληκτικής ημερομηνίας υποβολής των αιτήσεων, να προβαίνει σε συμπλήρωση-τροποποίηση των στοιχείων της αρχικής αίτησης (έντυπο Α21), μέσω του περιβάλλοντος taxisnet.

-Όσοι έχουν την επιμέλεια (επίτροποι) ορφανών και από τους δύο γονείς τέκνων, μπορούν να υποβάλουν αίτηση-υπεύθυνη δήλωση (έντυπο Α21), μέσω ειδικής εφαρμογής που έχει αναπτυχθεί στο taxisnet.

-Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα οικογενειακά επιδόματα χορηγούνται στις οικογένειες που έχουν εξαρτώμενα τέκνα, με βάση εισοδηματικά κριτήρια.

Αναλυτικά ΕΔΩ οι οδηγίες

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΟΠΕΚΑ: Αυξημένο επίδομα σε 59.000 μητέρες – Τη Μεγάλη Τρίτη η καταβολή

Οι 58.912 γυναίκες που γέννησαν εντός του 2023 και έχουν λάβει ήδη το πλήρες ποσό …