Τέσσερα χρόνια γυμνάσιο και δύο λύκειο; Πάλι ράβε-ξήλωνε;

sxoleia1-thumb-large

Μα γιατί ποτέ στον κρίσιμο τομέα της παιδείας δεν μπορούμε να έχουμε ένα νομοθετικό πλαίσιο που θα διαρκέσει για χρόνια, αλλά θα πρέπει να αλλάζει σε κάθε νέα κυβέρνηση;

Από το εξατάξιο γυμνάσιο περάσαμε σε τρία χρόνια γυμνάσιο και άλλα τόσα λύκειο, για να επανέλθει στο προσκήνιο ένα παλαιότερο μέτρο με τροποποίηση της σύγχρονης περιόδου;

Πόσα χρόνια θα συνεχιστεί το ατελείωτο ράβε-ξήλωνε;

Πάντως τώρα στο πλαίσιο του Εθνικού διαλόγου για την παιδεία, κατατέθηκε μία ανάλογη πρόταση από τον πρόεδρο της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου Αντώνη Λιάκο, με τέσσερα χρόνια γυμνάσιο και δύο λύκειο!!!

Το σκεπτικό του;

"Να εξασφαλιστεί ένας κορμός εκπαίδευσης στο γυμνάσιο και το λύκειο θα γίνει περισσότερο ερευνητικό με δυνατότητα επιλογής ομάδων μαθημάτων. Με αυτό το σύστημα τα λύκεια θα χορηγούν ένα αξιόπιστοι τίτλο σπουδών".

 

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΤτΕ: Μειώθηκαν οι καταθέσεις, αυξήθηκαν τα δάνεια τον Φεβρουάριο

Οι καταθέσεις από νοικοκυριά και μη κερδοσκοπικά ιδρύματα μειώθηκαν κατά 156 εκατ. ευρώ και οι …