Άγνοια δηλώνει το ΙΚΑ για την επιστροφή συντάξεων....

ika

Στον αέρα βρίσκεται ακόμη η διαδικασία για την επιστροφή και την διακοπή κρατήσεων που επιβλήθηκαν με ειδικές διατάξεις, με αφορμή πρόσφατες αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ, που τις έκρινε αντισυνταγματικές, καθώς το ΙΚΑ, δεν έχει ακόμη την κατάλληλη ενημέρωση για το τι πρέπει να πράξει από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, όπως προκύπτει από το έγγραφο της Γενικής Διευθύντριας Ασφαλιστικών Υπηρεσιών Χαρίκλειας Χδοντάκη, το οποίο και σας παραθέτουμε:

"Αθήνα, 15 /4/2016
Αριθ. Πρωτ. Σ60/12/15.4.2016
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣH ΠΑΡΟΧΩΝ
ΤΜΗΜΑΤΑ: ΚΥΡΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ - ΣΥΓΧΩΝΕΥΟΜΕΝΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ και ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦ/ΣΗΣ
Ταχ. Δ/νση: Αγ. Κων/νου 8 (10241)
Αριθ. Τηλεφώνου: 2105215191
FAX: 2105230046
e-mail : diefpar@ika.gr
ΓΕΝΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ
ΘΕΜΑ: «Περί επιστροφής και διακοπής των κρατήσεων που επιβλήθηκαν με ειδικές διατάξεις, με αφορμή πρόσφατες αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ»
Με αφορμή πλήθος αιτήσεων που υποβάλλουν οι συνταξιούχοι στις υπηρεσίες συντάξεων των Υποκ/των του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για επιστροφή και διακοπή των επιβληθεισών κρατήσεων με τους νόμους 3863/2010, 3986/2011, 4024/2011, 4051/2012 και 4093/2012, μετά τις πρόσφατες αποφάσεις της Ολομέλειας του Σ.τ.Ε. οι οποίες αποφαίνονται σχετικά με τη συνταγματικότητά τους ή μη, σας πληροφορούμε ότι η υπηρεσία μας έχει απευθυνθεί εγγράφως προς το Υπουργείο Εργασίας, Κοιν. Ασφ/σης και Κοιν. Αλληλεγγύης, προκειμένου να λάβουμε οδηγίες για την συνολική και ενιαία αντιμετώπιση του θέματος.
Εν αναμονή απάντησης, παρακαλούμε όπως ενημερώνονται απευθείας για τα ανωτέρω οι ενδιαφερόμενοι που υποβάλλουν σχετική αίτηση στην υπηρεσία σας, χωρίς διαβίβασή της στη Διοίκηση.
Η ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΤΡΙΑ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΓΔΟΝΤΑΚΗ
ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ
Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ και ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ".

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Αλλαγές στις άδειες οπλοφορίας για ατομική ασφάλεια, σκοποβολή και κυνήγι

Αλλαγές στις άδειες οπλοφορίας για ατομική ασφάλεια, σκοποβολή και κυνήγι, με σκοπό την αντιμετώπιση της …