Δείτε τις τράπεζες που παρέχουν πιστώσεις και εγγυητικές επιστολές

bank-708_5

Τα πιστωτικά ή χρηματοδοτικά ιδρύματα που παρέχουν τραπεζικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της έκδοσης εγγυητικών επιστολών, στην Ελλάδα, σύμφωνα με το ν. 3601/2007 (ΦΕΚ Α’ 178), καταχωρίζονται σε κατάλογο, ο οποίος είναι ανηρτημένος στην ιστοσελίδα της Τράπεζας της Ελλάδος, στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.bankofgreece.gr/Pages/el/Supervision/SupervisedInstitutions/default.aspx

Για την διευκόλυνση του κοινού, στον ως άνω κατάλογο εμφανίζονται χωριστά τα ιδρύματα που έχουν λάβει άδεια λειτουργίας και εποπτεύονται από την Τράπεζα της Ελλάδος από εκείνα που εποπτεύονται από τις εποπτικές αρχές άλλων κ-μ της ΕΕ, όπου τα ιδρύματα αυτά έχουν την έδρα τους.
Τα πιστωτικά και χρηματοδοτικά αυτά ιδρύματα υπόκεινται σε εναρμονισμένους κανόνες εποπτείας, γεγονός που αποτελεί προϋπόθεση για τη χρήση του «κοινοτικού διαβατηρίου», δηλαδή της ελευθερίας εγκατάστασης ή της διασυνοριακής παροχής υπηρεσιών μέσα στο χώρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Οι αναφερόμενες πιο πάνω υπηρεσίες είναι αυτές που περιλαμβάνονται στην παρ. 1 του άρθρου 11 του ν. 3601/2007. Σε αυτές συγκαταλέγεται η παροχή πιστώσεων στην έννοια της οποίας περιλαμβάνεται η έκδοση εγγυητικών επιστολών.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΟΠΕΚΑ: Αυξημένο επίδομα σε 59.000 μητέρες – Τη Μεγάλη Τρίτη η καταβολή

Οι 58.912 γυναίκες που γέννησαν εντός του 2023 και έχουν λάβει ήδη το πλήρες ποσό …