ΣΟΚ στους δημοσίους υπαλλήλους από τις νέες μειώσεις του Ασφαλιστικού

dimosioiYpalliloi

Κατά 40 ευρώ περίπου το μήνα θα μειωθούν με βάση τις διατάξεις του νέου ασφαλιστικού, από 1η Ιανουαρίου 2017, οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων και κατ΄επέκταση από 10% ως και 30% οι  συντάξεις τους, μιας και οι εισφορές 20% για την κύρια σύνταξη, θα επιβάλλονται πλέον επί πάσης φύσεως εισοδήματα(μέχρι σήμερα ίσχυε επί του βασικού μισθού και του επιδόματος των 140 ευρώ).

Διαφορές πρώην-νυν:

Να σημειωθεί ότι οι συντάξεις όσων δημοσίων υπαλλήλων αποχωρούν από την υπηρεσία τους μέχρι και την ημερομηνία έναρξης ισχύος του νέου ασφαλιστικού θα υπολογίζονται με βάση τα όσα ίσχυαν έως τις 31/12/2014. Όσοι αποχωρήσουν την επομένη θα υποστούν όλες τις σχεδιαζόμενες αλλαγές.

Παράδειγμα:

  • Ένας με 35 έτη ασφάλισης και συντάξιμες αποδοχές 1.646 ευρώ θα πάρει σύνταξη 830 ευρώ καθαρά, όταν με το παλιό σύστημα θα έπαιρνε σύνταξη 1.344 ευρώ.
  • Δημόσιος υπάλληλος με 20 έτη ασφάλισης και συντάξιμο μισθό στα 1.020 ευρώ, θα πάρει  σύνταξη 548 ευρώ καθαρά.
  • Στρατιωτικός με συντάξιμο μισθό 1.600 ευρώ θα έπαιρνε σύνταξη με το παλιό σύστημα 1.240 ευρώ, αλλά τώρα θα λάβει μόλις 1.170 ευρώ.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

POS: Ραγδαία αύξηση των συναλλαγών με κάρτες,

Κατά μέσο όρο ο Έλληνας έκανε το 2023 107 συναλλαγές με την κάρτα του έναντι …