Αδειάζουν τα ταμεία ΟΑΕΔ-ΔΕΚΟ, για να δικαιολογήσουν το 4ο μνημόνιο!

tsiprasmnhmonio

Με εντολή της κυβέρνησης έχει ξεκινήσει το πολεμικό σενάριο της οικονομικής τρομοκρατίας, που θα ολοκληρωθεί με την οικονομική ασφυξία και την σκηνοθετημένη οικονομική αβεβαιότητα στην αγορά, ώστε μπροστά στο χειρότερο σενάριο, κατάρρευσης της χώρας, να πετύχει το σχέδιο, που είναι  υπογραφή του 4ου μνημονίου, το δεύτερο κατά σειρά και μάλιστα μέσα σε ΕΑ χρόνο από την αριστερή κυβέρνηση.

Η απεργία των δημοσιογράφων, έδωσε την ευκαιρία στην κυβέρνηση να δράσει αστραπιαία και μέσα σε μερικές ώρες πριν λήξη η απεργία, να ολοκληρώσει την μεταφορά 100.000.000 ευρώ από τα ταμεία του ΟΑΕΔ, στην Τράπεζα της Ελλάδας!

Επίσης εκτάκτως συνεδρίασαν τα Διοικητικά Συμβούλια των ΔΕΚΟ, που αποφάσισαν αναλόγως, να μεταφέρουν δηλαδή τα αποθεματικά τους στην Τράπεζα της Ελλάδας...

Όπως και το περασμένο καλοκαίρι, που η χώρα οικονομικά έφτανε στον πάτο και  «σώθηκε» από το τρίτο μνημόνιο!!!

Που διέθεσε κονδύλια στις εμπορικές τράπεζες για να παραμείνουν στην ζωή...Έτσι ακριβώς και τώρα.....Τις αδειάζουν από ρευστό με το πρόσχημα του επιτοκίου 3,7% από την Τράπεζα της Ελλάδας, για να δικαιολογήσουν την απόλυτη παράδοση της χώρας, την οποία όλο και περισσότερο φαίνεται ότι είχαν προσυμφωνήσει.

Παράλληλα ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ανακοίνωσε την συμφωνία των δανειστών με την ελληνική κυβέρνηση για την υιοθέτηση ενός πακέτου προληπτικών μέτρων που θα ενεργοποιηθεί αν χρειαστεί και εφόσον διαπιστωθεί απόκλιση από τους στόχους που έχουν συμφωνηθεί:

«Η συνεργασία ήταν ισχυρή και παραγωγική. Πιστεύουμε  ότι έχει γίνει σεβαστή πρόοδος. Χρειάζεται περισσότερη δουλειά για να υπάρξει πλήρης ολοκλήρωση των συνομιλιών με την ελληνική κυβέρνηση αλλά είμαστε κοντά. Ξεκαθαρίσαμε τον τρόπο για να υπάρξει πρόοδος, συνέχισε ο Ολλανδός πολιτικός και ανακοίνωσε ότι επετεύχθη συμφωνία μεταξύ των δανειστών και της ελληνικής κυβέρνησης για ένα προληπτικό πακέτο μέτρων το οποίο θα ενεργοποιηθεί σε περίπτωση που μέχρι το 2018 διαπιστωθεί απόκλιση από τους στόχους. Ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Ευκλείδης Τσακαλώτος, ανέφερε επίσης πως «υπάρχει δέσμευση του υπουργού Οικονομικών να υπάρξει εφαρμογή του εφεδρικού πακέτου μέτρων το οποίο τις προηγούμενες ημέρες είχε υπολογιστεί περίπου στα 3,5 δις ευρώ. Το πακέτο των εφεδρικών μέτρων θα είναι ύψους 2%, δηλαδή θα ανέλθει στα 3,6 δις ευρώ.»

 

 

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα για την διάσωση της ΛΑΡΚΟ

Μεγάλο συλλαλητήριο για τη διάσωση της ΛΑΡΚΟ και των εργατών της πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας, στο οποίο …