Νέα Ελληνική υποχώρηση για το αφορολόγητο!

foroi===fotia

Με μια ακόμα μικρή υποχώρηση από την ελληνική πλευρά θα κλείσει, σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης δανειστών για το αφορολόγητο όριο. Το θέμα της φορολογικής κλίμακας αποτέλεσε ένα από τα μεγαλύτερα αγκάθιαστις διαπραγματεύσεις δεδομένου ότι κυβέρνηση υποχώρησε σε ότι αφορά το αφορολόγητο δεχόμενη να περιοριστεί στις 9.100 ευρώ ωστόσο αντιμετώπισε ασφυκτική πίεση από το ΔΝΤ. Το Ταμείο ζήτησε να πέσει στις 8.182 ευρώ, αίτημα που προκάλεσε την απόλυτη άρνηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Ο υπουργός Οικονομικών μάλιστα απέρριψε και τη συμβιβαστική πρόταση που κατέθεσαν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και η οποία προέβλεπε να διατηρηθεί για το 2016 το όριο στα 9.100 ευρώ και να μειωθεί στα επίπεδα που επιθυμεί το Ταμείο σταδιακά έως το 2018. Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να καταθέσει νομοσχέδιο με το αφορολόγητο όριο που ζητά το ΔΝΤ, αφήνοντας ανοικτό ακόμα και το θέμα της παραίτησης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η χρυσή τομή που συζητείται προβλέπει ότι το αφορολόγητο όριο θα μειωθεί στη ζώνη των 8.900 ευρώ, αλλά παράλληλα θα υπάρξει πρόβλεψη για τις οικογένειες με παιδιά. Γι’ αυτές θα προβλέπεται αύξηση του αφορολόγητου ορίου κατά περίπου εκατό ευρώ ανά τέκνο με αποτέλεσμα μια οικογένεια με δυο παιδιά να κερδίζει το αφορολόγητο όριο που επεδίωκε εξ αρχής η κυβέρνηση.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση κατά το euro2day.gr, δεν περιλαμβάνεται ωστόσο στο νομοσχέδιο που κατέθεσε χθες η κυβέρνηση στη Βουλή. Αυτό προβλέπει την κλίμακα που είχε ανακοινωθεί την προηγούμενη εβδομάδα. Έτσι, αν τελικά συμφωνηθεί η πρόταση που έχει κατατεθεί για το αφορολόγητο των δυο ταχυτήτων θα πρέπει να αλλάξει η σχετική διάταξη κατά τη συζήτηση στη Βουλή.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μητσοτάκης: Νέο βίντεο στο TikTok για την επιστολική ψήφο

Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι η επιστολική ψήφος απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες πολίτες Με νέο …