ΕΔΕ για διορισμούς στο Δημόσιο συγγενών θανόντων δημοσίων υπαλλήλων

dimosio_new

Με βάση πόρισμα Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης θα διορίζονται στο Δημόσιο συγγενείς δημοσίων υπαλλήλων που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση των υπηρεσιακών καθηκόντων τους.

Η έκθεση Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης μπορεί να υποκαθίσταται, είτε από δικαστικές αποφάσεις, είτε από το αποδεικτικό υλικό που συγκεντρώνεται κατά την διαδικασία της προανάκρισης ή της ανάκρισης ενώπιον των δικαστικών αρχών, με τις οποίες διαπιστώνεται και αιτιολογείται πλήρως η ύπαρξη αιτιώδους συνάφειας μεταξύ θανάτου και εκτέλεσης υπηρεσιακών καθηκόντων, καθώς και ότι ο θάνατος επήλθε κατά την εκτέλεση του υπηρεσιακού καθήκοντος, ανεξαρτήτως της τελικής έκβασης της δίκης.

Η εγκύκλιος αναφέρει ότι το αρμόδιο για τον διορισμό όργανο, αποφασίζει με βάση Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διενεργεί υπάλληλος της υπηρεσίας του θανόντος, το πόρισμα της οποίας για να είναι δεσμευτικό, πρέπει να είναι επαρκώς αιτιολογημένο.

Οι δικαιούχοι διορισμού υποβάλουν τη σχετική αίτηση στο φορέα που επιθυμούν να διοριστούν και το αρμόδιο για τον διορισμό όργανο, θα αποφασίσει και θα προωθήσει την απόφαση στο Τμήμα Προγραμματισμού Ανθρώπινου Δυναμικού της Δημόσιας Διοίκησης προκειμένου να τύχει επεξεργασίας και να συνυπογραφεί από τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Όπως προβλέπει η νομοθεσία από το 1994, που τροποποιήθηκε το 2006, όταν εργαζόμενος στο Δημόσιο ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα αποβιώσει κατά και εξαιτίας της εκτέλεσης υπηρεσιακού του καθήκοντος, παρέχεται η δυνατότητα σε ένα μέλος της οικογένειας του εκλιπόντος να διορίζεται σε κενή οργανική θέση στο Δημόσιο ή ευρύτερο δημόσιο τομέα. Τη σχετική διαδικασία καθορίζει εγκύκλιος του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορου Βερναρδάκη.

 

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χαρδαλιάς: «Θεμελιώνουμε τους όρους για το σύγχρονο αυτοδιοικητικό μοντέλο»

Την εισήγησή του για τη σύνθεση και στελέχωση των 13 θεματικών Περιφερειακών Επιτροπών της ΕΝΠΕ …