Εργατικό Κέντρο Αθηνών προς MEGA: "Ούτε να το διανοηθείτε!"

eka

Την διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, προειδοποιεί το Εργατικό Κέντρο Αθηνών, σχετικά τόσο με το ενδεχόμενο να μην καταβάλλει το Δώρο του Πάσχα στο προσωπικό της, όσο και με νέες απολύσεις με το πρόσχημα της εξυγίανσης του καναλιού, που έχει απλήρωτους τους εργαζόμενους.

Στην ανακοίνωση του τονίζει:

"To ΕΚΑ παρακολουθεί τις τελευταίες ημέρες τα γεγονότα που συμβαίνουν στον T/Σ MEGA και καταγγέλλει τη διοίκηση του σταθμού για τον αντιδημοκρατικό της κατήφορο, που ενώ οι εργαζόμενοι του καναλιού αγωνιούν για το εργασιακό τους μέλλον, απαγόρευσε την είσοδο του Προέδρου της ΕΤΙΤΑ συναδέλφου Γιώργου Σκεπετζάκη στη Γενική Συνέλευση.

Το ΕΚΑ απαιτεί από τη διοίκηση του σταθμού να αναλάβει τις ευθύνες της και να καταβάλει άμεσα τα δεδουλευμένα, καθώς και το δώρο του Πάσχα ενώ υπενθυμίζει πως οι μοναδικοί υπεύθυνοι για τη διαχείριση των οικονομικών του σταθμού, αλλά και για τα δάνεια που πήρε από τις τράπεζες, δεν είναι οι εργαζόμενοι αλλά οι διοικούντες.

«Ήταν δικές τους οι επιλογές και τώρα είναι δική τους η ευθύνη.» αναφέρει χαρακτηριστικά και τους καλεί να πληρώσουν τώρα από τα υπερκέρδη τόσων χρόνων και να μη χρησιμοποιούν τους εργαζόμενους, οι οποίοι δεν ευθύνονται σε τίποτα για τη σημερινή κατάσταση στο κανάλι.

Το ΕΚΑ καλεί τα Σωματεία μέλη του να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους του σταθμού, που κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους συμπληρώνοντας τις στρατιές των ανέργων που δημιούργησαν όλες οι μνημονιακές και αντεργατικές πολιτικές που συνεχίζονται και σήμερα και επίσης καλεί τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να λάβει τα αναγκαία μέτρα για την προστασία των εργαζομένων."

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κικίλιας: Μπαίνουμε στα δάση για τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών

Επιδίωξη η βελτίωση του επιχειρησιακού σχεδιασμού της φετινής αντιπυρικής περιόδου Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψε σήμερα ο …