Διορισμοί επιτυχόντων ΑΣΕΠ

asep[1].medium

Μέχρι το τέλος Ιουνίου στοχεύει το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, να έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες κατανομής των αδιόριστων του ΑΣΕΠ, με τη νομοθετική παρέμβαση, για τον διορισμό, όσων είχαν πάρει το πράσινο φως αλλά επί χρόνια περιμένουν στο ακουστικό τους για την πρόσληψη τους, νιώθοντας δικαίως αδικημένοι από την Ελληνική πολιτεία.

Με βάση τον προγραμματισμό του Υπουργείου:

  • Θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες οι κατανομές που αφορούν στους ΟΤΑ α’ και β΄ βαθμού (απομένουν περίπου 500 άτομα).
  • Ολοκληρώνονται οι ελάχιστες κατανομές που έχουν μείνει και αφορούν σε Υπουργεία και φορείς τους (περίπου 200 άτομα).
  •  Ετοιμάζεται η κατανομή που αφορά στους εκπαιδευτικούς (περίπου 460 άτομα).
  •  Πρόθεση του Υπουργείου είναι αμέσως μετά το Πάσχα να αλλάξει το φορέα κατανομής και όσοι /ες είναι υπό διορισμό στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, εφόσον το επιθυμούν, να κατανεμηθούν άμεσα στις Υπηρεσίες Ασύλου (περίπου 170 άτομα).
  • Τέλος, με νομοθετική ρύθμιση, περί τα μέσα Μαίου θα ξεπαγώσουν οι προσλήψεις εργαζομένων της κατηγορίας ΥΕ και ΔΕ σε δήμους και περιφέρεις, που είχαν ανασταλεί έως το τέλος του 2016, εκκινώντας από τις περιοχές με αυξημένες προσφυγικές ροές.

Τα παραπάνω τα ανέφερε δεσμευόμενος ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορος Βερναρδάκης, κατά την συνάντηση που είχε για το ζήτημα  με τα μέλη του Πανελληνίου Συλλόγου Αδιόριστων του ΑΣΕΠ.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Η απάντηση του Βελόπουλου στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Ο πρόεδρος της Ελληνικής λύσης εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι «η δήλωση του Αρχιεπισκόπου …