Λιγότερες κατά 1,9 δις ευρώ οι Ελληνικές καταθέσεις σε 4 μήνες!

κατασχεσεις

Αν και τον Μάρτιο υπήρξε μια μικρή συγκράτηση των εκροών των καταθέσεων ουσιαστικά η αιμορραγία συνεχίζεται. Οι καταθέσεις σταδιακά εξαφανίζονται με γοργό ρυθμό σε κάποιες περιπτώσεις.

Ήδη τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος δείχνουν ότι από τον περασμένο Δεκέμβριο οι καταθέσεις μειώθηκαν κατά 1,9 δις ευρώ αφού πλέον οι καταθέσεις ανέρχονται στα 121,5 δις ευρώ, ενώ τα χρέη λόγω δανεισμού των ιδιωτών ξεπερνούν τα 202 δις ευρώ, μία εικόνα που περιγράφει πλήρως την κατάσταση.

Οι μείωση των καταθέσεων περιορίστηκε μεν αλλά δεν σταμάτησε με τα capital controls. Αν εξαιρέσει κανείς τον περασμένο Δεκέμβριο όταν και μπήκαν τα δώρα των ιδιωτικών υπαλλήλων, αλλά και τον Μάρτιο, όταν πλέον είχαν λήξει οι φορολογικές υποχρεώσεις των πολιτών, οι υπόλοιποι μήνες παρουσιάζουν μια σταθερή μείωση στις καταθέσεις.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Σεισμός τώρα στην Λακωνία νότια της Βάθειας

Σεισμός τώρα στην Λακωνία μεγέθους 4.0 Ρίχτερ με επίκεντρο νότια της Βάθειας   Γεωδυναμικό Ινστιτούτο …