Eurogroup για τα μάτια του κόσμου; Απίθανη η συμφωνία λέει το Reuters

eurogrouppp-620x320

Τις δηλώσεις δύο αξιωματούχων τα ονόματα των οποίων δεν δίνει στη δημοσιότητα αξιοποιεί το Reuters, σύμφωνα με τους οποίους το Eurogroup της 9ης Μαΐου, θα περιέχει συζητήσεις και αναλύσεις, όχι όμως την πολυπόθητη απόφαση που ζητά η Ελλάδα!

"Οι συνομιλίες για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, προκειμένου να ξεκλειδώσει η καταβολή των δόσεων και η συζήτηση για την ελάφρυνση χρέους, προχωρούν πολύ αργά και θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να υπάρξει μια συμφωνία τόσο για τις απαραίτητες για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης μεταρρυθμίσεις όσο και για τη συμφωνία στο πακέτο προληπτικών μέτρων που πρέπει να ετοιμάσει η Ελλάδα σε περίπτωση μη επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων. Κάνουμε αργή πρόοδο, και δεν θα  περίμενα μια τελική συμφωνία στη συνάντηση της 9ης Μαΐου. Είναι πολύ νωρίς. Θα χρειαστούν και άλλες εβδομάδες», υποστήριξε η μία από τις δύο πηγές, συμπληρώνοντας σύμφωνα με το δημοσίευμα:

"Το μεγαλύτερο εμπόδιο είναι η μορφή και το περιεχόμενο των προληπτικών μέτρων  ύψους 3,6 δις ευρώ στα οποία συνηγόρησε η ελληνική κυβέρνηση δια του Ευκλείδη Τσακαλώτου. Θα ήταν προτιμότερο να υπάρξει μια συμφωνία πριν το δημοψήφισμα για το Brexit στις 23 Ιουνίου προκειμένου να αποφευχθεί η δημιουργία κλίματος κρίσης την περίοδο εκείνη. Ωστόσο η Ελλάδα δεν χρειάζεται τη νέα δόση μέχρι τα μέσα Ιουλίου, οπότε δεν υπάρχει το αίσθημα της επείγουσας ανάγκης."

Από την άλλη ο άλλος αξιωματούχος κατά το Reuters ανέφερε: "Χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να γεφυρωθεί το χάσμα ανάμεσα στο ΔΝΤ και τους Ευρωπαίους δανειστές όσον αφορά την αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας με τη Γερμανία - τον μεγαλύτερο, δηλαδή, πιστωτή της Ελλάδας - να υποστηρίζει δημοσίως ότι η Αθήνα δεν χρειάζεται νέα ελάφρυνση χρέους."

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΥΠΕΞ: Η Βόρεια Μακεδονία επιστρέφει σε ενέργειες που υποδηλώνουν αλυτρωτική διάθεση

Όπως σημειώνει, «ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών έθεσε ήδη αναλυτικά υπ' όψιν των ομολόγων του στο …