Οι απεργίες-κινητοποιήσεις για το Ασφαλιστικό

apergia..

Άμεσα θα ανακοινωθεί η ακριβής ημερομηνία που το ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα εισέλθει στο κοινοβούλιο για την τελική κατάθεση, συζήτηση και ψήφισή του, που ουσιαστικά θα σημάνει και την κορύφωση των απεργιακών κινητοποιήσεων, όλων των συνδικαλιστικών κλάδων, που βρίσκονται σε απεργιακούς ρυθμούς από τον περασμένο Ιανουάριο.

  • Αρχικά η ΓΣΕΕ αμέσως μετά το συνέδριο της, εξήγγειλε για εκείνες τις ημέρες μία αρχικά 48ωρη πανελλαδική απεργία, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο αποφάσεων για περαιτέρω απεργιακές δράσεις.
  • Η ΑΔΕΔΥ θα εντείνει τις δράσεις της με κάθε μέσο, όπως άλλωστε έχει ξεκαθαρίσει, ενώ απέχει ακόμα από το σύνολο των επιτροπών του Δημοσίου.
  • Γιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, είναι ένα βήμα από την έναρξη απεργιών και στάσεων εργασίας σε πιο συντονισμένη μορφή.
  •  Οι δικηγόροι διανύουν ούτως ή άλλως περίοδο αποχής από τα καθήκοντά τους και θα κλιμακώσουν.
  • Οι αγρότες ετοιμάζουν μαζική κάθοδο στην πρωτεύουσα με συλλαλητήρια.
  • Η ΠΝΟ εξήγγειλε 24ωρη απεργία για την Κυριακή 8 Μαΐου μαζί με την 24ωρη της ΓΣΕΕ για να τιμηθεί η Εργατική Πρωτομαγιά.
  • Οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ που διαμαρτύρονται για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ζητούν άμεσες προσλήψεις μηχανοδηγών, προαναγγέλλουν επίσης κινητοποιήσεις.

Και αναμένονται ανακοινώσεις με τα προγράμματα κινητοποιήσεων από τους υπόλοιπους εργατικούς φορείς.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χρηματιστήριο: Εβδομαδιαία άνοδος 4,48% και ετήσια κέρδη 12,52%

Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδος υπερέβη τα επίπεδα των 100 …