Οι κρυφές μειώσεις των συντάξεων, που άρχισαν να γνωστοποιούνται στο ασφαλιστικό!

συνταξεις9

Κρυφές μειώσεις περιλαμβάνει το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, ειδικά για συντάξεις, κύριες και επικουρικές, εφάπαξ και μερίσματα του Δημοσίου, με συνολικά τις ακόλουθες ρήτρες:

  • Κρατική ενίσχυση δεν θα λαμβάνει ούτε το Ταμείο Πρόνοιας των Πολιτικών Υπαλλήλων όπως και τα Μετοχικά Ταμεία Στρατού, Αεροπορίας και Ναυτικού.
  • Το ύψος των συντάξεων θα παραμείνει παγωμένο έως το 2021 και όχι έως το τέλος του 2017 που προβλεπόταν αρχικά.
  • Στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών, που θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις και το εφάπαξ, δεν θα δίνεται από το κράτος καμία οικονομική ενίσχυση. Το ταμείο προχωρά αυτόματα σε περικοπές παροχών.
  • Η συνταξιοδοτική δαπάνη δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το 16% του ΑΕΠ ετησίως έως το 2060. Σε αντίθετη περίπτωση θα γίνονται αυτόματα μειώσεις στις κύριες καταβαλλόμενες συντάξεις.

Οι προαναφερόμενες μειώσεις 2,7 δις ευρώ σωρευτικά έως το τέλος του 2019, αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή με την ψήφιση του νομοσχεδίου και προέρχονται κυρίως από την αύξηση εισφορών και την περικοπή συντάξεων. Την ίδια ώρα διαρρέει ότι οι μελλοντικές αυξήσεις θα γίνονται βάση του 50% του ΑΕΠ και το 50% του δείκτη τιμών καταναλωτή του προηγούμενου έτους.

Προσέξτε όμως το εξής: Αν δεν υπάρξει αύξηση, οι συντάξεις θα κόβονται...

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ:  Το πιο σύντομο ανέκδοτο το «δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο» του Μητσοτάκη

Την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας μεταξύ …