3η ημέρα απεργιών-Ποιοι είναι στους δρόμους σήμερα

gsee====123=

Η 24ωρη γενική απεργία για την Εργατική Πρωτομαγιά, παίρνει σήμερα την σκυτάλη της 48ωρης απεργίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και σχεδόν του συνόλου των Εργατικών Σωματείων, ενάντια σε ασφαλιστικό-φορολογικό και κάθε νόμο που στοχεύει στην εξαθλίωση του Έλληνα.

Το καθολικό κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων την Κυριακή, 8 Μαΐου 2016, η οποία είναι εργάσιμη ημέρα δυνάμει του ν. 4177/2013 αποφάσισαν από κοινού ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ.

Το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων αποφάσισε τη συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ κατά του ασφαλιστικού. Έτσι, τα πρατήρια καυσίμωνα σε όλη τη χώρα σήμερα είναι κλειστά,τονίζοντας: «Πρέπει η Κυβέρνηση αλλά και οι δανειστές να αντιληφθούν ότι εκπροσωπούμε έναν κλάδο εξαντλημένο, υπό πολυετή οικονομική επίθεση, ανίκανο να δεχτεί υπέρμετρη «ασφαλιστική φορολογία» και έναν κόσμο αγανακτισμένο, ο οποίος, κάθε φορά που καταφέρνει να επιβιώνει στο τέλος κάθε μήνα, αντί για συνειδητή επιβράβευση δέχεται κατά ριπάς νέα απρόβλεπτα πυρά και προβλήματα τύπου «λερναίας ύδρας» που κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την καθημερινότητά του και δραματικά αγωνιώδη την προσπάθειά του να κρατήσει το μαγαζί του και την επιχείρησή του σε λειτουργία».

Σε εξέλιξη η έκτακτη τετραήμερη απεργία των Ναυτικών, με όλα τα πλοία να έχουν ακινητοποιήσει τις ακτοπλοικές συγκοινωνίες, αφού έχουν ρίξει άγκυρα στα λιμάνια.

Η ΕΣΗΕΑ, με ανακοίνωσή της, απευθύνει κάλεσμα για δυναμική συμμετοχή στις σημερινές κινητοποιήσεις: "Όλοι στη διαδήλωση που θα ξεκινήσει με συγκέντρωση μπροστά από την ΕΣΗΕΑ, στις 12 το μεσημέρι.

Διεκδικούμε:

- Την αυτονομία των ασφαλιστικών Ταμείων του κλάσου και τη διασφάλιση των πόρων τους
- Κοινωνική ασφάλιση για όλους και σοβαρή, αξιόπιστη και δημοκρατική ενημέρωση με βάση τις αληθινές ανάγκες της κοινωνίας
- Συλλογικά δικαιώματα, που θα εγγυώνται την αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία των εργαζομένων στην Ενημέρωση

Τα Ταμεία των εργαζομένων στα ΜΜΕ δεν οφείλουν σε κανέναν. Η Πολιτεία μας οφείλει".

Το ΠΑΜΕ, καλεί σε μαζική κινητοποίηση για σήμερα, με την ακόλουθη ανακοίνωσή του: "Πιο αποφασιστικά για να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα στην κοινωνική ασφάλιση, τη νέα φοροκαταιγίδα. Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά για να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα στην κοινωνική ασφάλιση, τη νέα φοροκαταιγίδα! Καλούμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους συνταξιούχους να πάρουν μέρος την Κυριακή 8 Μάη στην συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος.

Τιμάμε τα 130 χρόνια Εργατικής Πρωτομαγιάς, όπως της αξίζει. Υπερασπιζόμαστε την κοινωνική ασφάλιση, με απεργία και απεργιακή συγκέντρωση στις 10πμ στο Σύνταγμα ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου, κυβέρνησης, ΕΕ-ΔΝΤ. Δίνουμε τη μάχη με νέα κινητοποίηση και το απόγευμα της Κυριακής 8 Μάη με προσυγκεντρώσεις στους παρακάτω χώρους στις 7 μμ.

- Στην Ομόνοια. Οι λαϊκές επιτροπές Α Αθήνας, Δυτικού και Βόρειου τομέα.
- Στην Παλιά Βουλή. Τα συνδικάτα ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα, φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι, σύλλογοι των αυτοαπασχολούμενων.
- Στύλους Ολυμπίου Διός. Οι Λαϊκές επιτροπές Ανατολικού και Νότιου τομέα και Πειραιά.
Είναι ώρα αγώνα! Όλοι στους δρόμους!".

Επίσης:

Με προσωπικό Ασφαλείας Νοσοοκομεία και ΕΚΑΒ

Σε αποχή Δικηγόροι, Συμβολαιογράφοι, Μηχανικοί

Στους δρόμους οι Συνταξιούχοι

Απεργία στην ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Στάσεις εργασίας στα μέσα Μαζικής Μεταφοράς (Τα Λεωφορεία και Τρόλεϊ θα κινούνται μεταξύ 9:00 π.μ. – 21:00. Αποκατάσταση της κυκλοφορίας ως τις 10:00 π.μ., θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 20:00.)

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Για ακόμα μία φορά, ο κ. Μητσοτάκης επέδειξε τη γνωστή «αλαζονεία του 41%»

"Η αλαζονεία, από την άλλη, δεν μπορεί να κρύψει τη συνειδητοποίηση της διαρκούς φθοράς της …