Η πορεία και η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ, ενάντια στα μέτρα(ΦΩΤΟ)

gseenea

Από το πρωί ξεκίνησαν οι συγκεντρώσεις και πορείες των Συνδικάτων με κυρίαρχη αυτή της  ΓΣΕΕ, ενώ η ΑΔΕΔΥ, έχει προγραμματίσει την δική της δράση στις 6, όπου έχουν δώσει ραντεβού απεργιακής μορφής στην πλατεία Συντάγματος, για την επέτειο της Εργατικής Πρωτομαγιάς, με συναυλία.

Η ΓΣΕΕ στην συγκέντρωση και στην πορεία προς τη Βουλή, μίλησε για την πληθώρα των μαζικών   αντιδράσεων των φορέων κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που ψηφίζεται απόψε στο κοινοβούλιο και κάλεσε την πολιτεία έστω και την ύστατη ώρα να αφουγκραστεί τους πολίτες και τον ξεσηκωμό τους.

Κάλεσε επίσης την κυβέρνηση να αλλάξει ριζικά την οικονομική και κοινωνική πολιτική που εφαρμόζει, καθώς -όπως είπαν- «καταδικάζει στη φτώχεια» μεγάλο μέρος των πολιτών.

Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Κλαυθμώνος και κατέληξε στο Σύνταγμα, όπου ήσαν μαζί και οι επιστημονικοί φορείς.

kai-to-kinima-tis-grabatas-sto-dromo-gia-to-asfalistiko

Στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ αναφέρει:

"Eνωτικά,  μαζικά και αγωνιστικά, οι εργαζόμενοι διαδήλωσαν για ακόμη μία φορά ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης που ρίχνουν την ταφόπλακα σε ασφαλισμένους, συνταξιούχους και σε ολόκληρη την Ελληνική Kοινωνία.

Η Κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ, του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπου είχε προγραμματιστεί και ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς, ενώ μετά τις ομιλίες των συνδικαλιστικών εκπροσώπων ακολούθησε πορεία η οποία κατέληξε στο Κοινοβούλιο.

Η κυβέρνηση με τροπολογίες της τελευταίας  στιγμής, το περιεχόμενο των οποίων δεν προλαβαίνουν να μάθουν ούτε οι ίδιοι οι βουλευτές της, ετοιμάζεται να ψηφίσει ένα νομοσχέδιο και να φέρει έναν νόμο, που δεν κάνει τίποτε άλλο από το να εξαθλιώνει εργαζόμενους και συνταξιούχους και να στερεί κάθε ελπίδα από τους ανέργους, οδηγώντας τους στην απόγνωση.

Η ΓΣΕΕ με γνώμονα το συμφέρον των ανθρώπων του μόχθου, τους οποίους και εκπροσωπεί, διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση, ότι θα συνεχίσει τον αγώνα με κάθε μέσο και τρόπο, που έχει στην διάθεσή της .

Όσο οι κυβερνώντες παραμένουν προσηλωμένοι, σε σκληρά και αδιέξοδα μέτρα, τόσο ο αγώνας θα αποτελεί μονόδρομο."

Η μαζικότητα της συμμετοχής ικανοποίησε τη ΓΣΕΕ που στο προσεχές διάστημα θα αποφασίσει και θα ανακοινώσει τις επόμενες κινήσεις της.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Wall Street: Κλείσιμο με άνοδο

O δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με άνοδο 477,75 μονάδων (+1,22%), στις 39.760,08 μονάδες …