Απεργία καθηγητών μέσα στις Πανελλαδικές;

kathigites_1.medium

Την επόμενη εβδομάδα αποφάσισαν να συνεδριάσουν και να πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις στις κατά τόπους ενώσεις των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης, με την απειλή της πιθανής απεργίας μέσα στην περίοδο των πανελλαδικών να κινείται έντονα, για πρώτη φορά, από την τελευταία ανάλογη κινητοποίηση του κλάδου το 1990.

Η τελική απόφαση θα ληφθεί στις 21 Μαΐου από τη γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ.

Ήδη το Συντονιστικό Όργανο Αναπληρωτών και Αδιόριστων Εκπαιδευτικών έχει καταθέσει την πρότασή του για την πραγματοποίηση απεργίας μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις, με το αιτιολογικό ότι: «Η προκήρυξη μιας στάσης εργασίας ή μια μονοήμερη χωρίς χαρακτηριστικά κλιμάκωσης δεν είναι αρκετή».

 «Ο κόσμος της εκπαίδευσης οφείλει να αγωνιστεί για να σταματήσει την πολιτική των περικοπών και της λιτότητας στο χώρο της εκπαίδευσης.

Το υπουργείο συστηματικά προσπαθεί να καλύψει τις ανάγκες με εξοικονόμηση ωρών εκπαιδευτικών (κατάργηση υπεύθυνων εργαστηρίων φυσικών επιστημών και πληροφορικής), με διάθεση εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες και τα ΔΙΕΚ, με αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα, με συγχωνεύσεις τμημάτων. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη μη πρόσληψη, δηλαδή απόλυση των αναπληρωτών, εκπαιδευτικούς "λάστιχο" να συμπληρώνουν ωράριο σε 4 διαφορετικά σχολεία και βαθμίδες, και πιθανά πλεονάσματα σε συγκεκριμένες ειδικότητες», τονίζει από την πλευρά της η ΟΛΜΕ αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΟΠΕΚΑ: Αυξημένο επίδομα σε 59.000 μητέρες – Τη Μεγάλη Τρίτη η καταβολή

Οι 58.912 γυναίκες που γέννησαν εντός του 2023 και έχουν λάβει ήδη το πλήρες ποσό …